NIJE SE ZNALO

NISAM JA AGENT VLAHOVIĆU, ALI REKAO SAM MU JEDNU STVAR! Piksi otkrio da je Dušan imao 4 PONUDE ove zime: On je mašina!

Autor Milutin Vujičić

Dragan Stojković Piksi otkrio je do sada nepoznate detalje o odluci Dušana Vlahovića da iz Fiorentine ode u Juventus.

Izvor: MN Press

Srpski napadač Dušan Vlahović zimus je otišao iz Fiorentine u Juventus za 80 miliona evra i postao najskuplji fudbaler u istoriji našeg fudbala, a selektor "orlova" Dragan Stojković ga je savetovao da uprkos brojnim ponudama ostane u Italiji jer je evidentno da mu prija Serija A.

Piksi je u intervjuu za navijački portal "TuttoJuve" otkrio da ga je Vlahović pozvao pred meč sa Portugalom u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo i da se tada "lomila" njegova budućnost u Fiorentini.

"Pričali smo tri-četiri dana pred Portugal i pitao me je za budućnost, pričali smo o velikim klubovima kao što su Juventus, Pari Sen Žermen, Barselona i Real Madrida... Rekao sam Dušanu da je za njega najbolje da ostane u Italiji i igra u ligi u kojoj se već skroz pronašao. Italija je fudbalska zemlja i tamo se aklimatizovao. Nisam njegov agent, ali moj savet je bio da ode u Juventusu!", jasan je bio Dragan Stojković.

I poslušao ga je, Vlahović je izabrao "staru damu" u kojoj je postigao već sedam golova, a selektor Srbije dodaje da i u mečevima u kojima nije bio strelac i te kako radi za svoj tim. Kao proteklog vikenda protiv Venecije.

"Gledao sam meč protiv Venecije, najvažnije je da je Juventus osvojio tri boda. Svi očekuju golove od njih, ali ga nisam još video na 100% fizičke spreme. Biće prvi napada Juventusa, pritisak će biti veliki, ali verujem da Dušan može samo bolje od ovoga", poručio je optimistični Stojković i dodao:

"Sada igra za veliki klub, nije to kao u Fiorentini. Kada pobedite sve je u redu, ali kada izgubite ili odigrate nerešeno - onda se priča o problemima. Mlad je, naučiće".

Stojković opisuje Vlahovića kao "mašinu" i "skromnog momka koji ne priča gluposti", a priznaje je da po dolasku u reprezentaciju Srbije bilo skeptičnih kada im je rekao da će ga promovisati u prvog napadača reprezentacije. U to vreme nije toliko blistao u Fiorentini...

"Odmah sam mu dao mesto devetke, ali se ubrzo Mitrović vratio u formu i sada ih koristim zajedno. Uskoro počinje Liga nacija i ideja je da zajedno igraju od prvog minuta", poručio je Stojković.