USKORO

BUM! KONAČNO DOBRE VESTI ZA PARTIZAN: Posle vesti o mogućem izbacivanju iz Evrope, na račun stiže 3 miliona!

Autor Milutin Vujičić

Partizan će dodatno zaraditi od transfera Umara Sadika pošto je Almerija na korak od prve lige.

Izvor: Profimedia

Iza rukovodstva Partizana je nekoliko vrlo izazovnih dana pošto je klub zbog duga prema Lozani prvo dobio zabranu registrovanja novih igrača, a potom ih je umalo UEFA izbacila iz svojih takmičenja. I to samo zbog 250.000 evra koji su dugovali zbog transfera Filipa Holendera, ali su već bili na "tankom ledu".

Uspeli su da regulišu sve, uz pomoć Fudbalskog saveza Srbije (FSS), a sada mogu da odahnu. Na njihov račun uskoro će stići i bogata uplata koju čekaju još od 2020. godine i prodaje Umara Sadika.

Sadik je prešao u Almeriju za 5 miliona evra i brojne dodatne klauzule koje su crno-belima donele dodatni novac. Milion evra zaradili su na osnovu broja golova i utakmica koje je Nigerijac odigrao za španski klub, a posebna uplata očekuje ih kada Almerija obezbedi plasman u La Ligu.

I to bi moglo da se dogodi vrlo brzo pošto je na četiri kola do kraja Almerija druga na tabeli sa velikim šansama da direktno obezbedi promociju.

Beži joj Eibar sa bodom više, dok je trećeplasirani Valjadolid na četiri boda daleko i nije u naročitoj formi u poslednje vreme.

I da ne uspeju da se domognu direktno mesta u La Ligi, Almerija će najverovatnije biti i najjači klub u plej-ofu. U svakom slučaju, očekuje se njihova promocija koja će Partizanu doneti još 3 miliona evra, dok to nije sve jer mogu da zarade i dodatnih 10% od njegove iduće prodaje.

Sadik je ove sezone postigao 17 golova i zabeležio još 11 asistencija za Almeriju, a spekuliše se da bi mogao u Benfiku koja već ima dobro iskustvo sa napadačima španskog kluba jer je Darvin Nunjez bio pun pogodak.