Fudbal

ZA VELIKOG OSIMA SVETLE SARAJEVO I GRAC: Dirljiv gest dva Švabina kluba!

Autor Nikola Lalović

Ivica Osim je u Šturmu i Željezničaru ostavio najveći trag, a ova dva kluba su na dirljiv način rešila da mu odaju poslednju počast.

Izvor: MN Press

U svojoj 81. godini u Gracu je preminuoIvica Osim, jedan od najvećih trenera bivše Jugoslavije! On je dugo godina živeo u Austriji pošto je sa Šturmom iz Graca postigao velike uspehe, a mediji u Bosni i Hercegovini javljaju da će biti sahranjen u Sarajevu. 

Upravo je u Sarajevu Željezničar, za koji je popularni "Švabo" prvo igrao celu deceniju, a posle je bio trener tog kluba punih osam godina prvi odao počast Osimu. U spomen na jednu od najvećih legendi kluba Šturm će u sredu upalitit reflektore na stadionu "Libenau" u 19:09.

To simbolično označava godinu osnivanja Šturma, a reflektori će svetleti tačno 81 minut, koliko je godina imao Osim kada je preminuo. 

U Sarajevu je već urađena slična stvar pošto je u Nedelju Željezničar na stadionu "Grbavica" upalio reflektore u 19:41, aludirajući na godinu u kojoj je Osim rođen, a ugasio ih je 81 minut kasnije.

Od Osima su se oprostili njegovi bivši puleni iz Partizana, reprezentacije Jugoslavije i svih klubova koje je trenirao...

Tagovi