BUM

BOMBA! CRVENA ZVEZDA HOĆE KAPITENA RUSIJE: Zvezdan Terzić otkrio detalje - sa njim u LIGU ŠAMPIONA!

Autor Mladen Šolak

Ambiciozan plan Crvene zvezde!

Izvor: Profimedia/Sputnik/MN Press

Crvena zvezda napravila je ambiciozan plan za ovo leto da dovede čuvenog ruskog napadača Artjoma Dzjubu (33). To je potvrdio generalni direktor crveno-belih Zvezdan Terzić u razgovoru sa dopisnikom ruskog portala "Čempionat", Mikelom Antonovim.

"Hoćemo da potpišemo Dzjubu. Počeli smo pregovore sa Artjomom. On nam je potreban, da bismo obezbedili ulazak u Ligu šampiona", rekao je Terzić tom portalu.

Dzjuba još od 2015. igra za Zenit, a ugovor mu ističe 2022. godine. Ove sezone je u dresu novog-starog šampiona ruske Premijer lige odigrao 26 utakmica i dao 11 golova.

Izvor: Profimedia/Dmitry Feoktistov/TASS

U Rusiji igra čitavu karijeru, jer je još 2006. debitovao za Spartak Moskvu, klub u kojem je ponikao. Iz glavnog grada je odlazio na kaljenje u Tom i Rostov, a Zenit ga je 2018. slao na pozajmicu u Arsenal iz Tule. U dresu reprezentacije Dzjuba je odigrao 55 utakmica i sa 30 golova postao jedan od njenih najboljih napadača u istoriji. Visoki centarfor (197 centimetara) je postao kapiten reprezentacije posle Svetskog prvenstva u Rusiji, na kojem je sa saigračima ispao u četvrtfinalu, na penale protiv Hrvatske. Traku je nasledio od Sergeja Ignaševiča i Igora Akinfejeva.

Dzjuba je ovog proleća zamolio selektora Rusije Valerija Karpina da ne igra za reprezentaciju jer ima mnogo rođaka u Ukrajini, u kojoj bukti rat mesecima. Prethodno su ga prozvali ukrajinski fudbaleri Mikolenko i Jarmolenko, a on se oglasio potom na društvenim mrežama i objasnio da "je protiv rata, ali i da je ponosan jer je Rus"