Sad je vreme

LEGENDA "TERA" DZJUBU U ZVEZDU: Ako te zovu iz Beograda idi, Srbija se fudbalski podiže!

Autor Nikola Lalović

Čuveni kapiten CSKA iz Moskve smatra da bi odlazak Artjoma Dzjube u Crvenu zvezdu bio pun pogodak.

Izvor: Profimedia/Dmitry Feoktistov/TASS

Vest da Crvena zvezda želi na leto da dovede kapitena Zenita i reprezentacije Rusije Artjoma Dzjubu odjeknula je u Rusiji. Nakon što je za ruske medije Zvezdan Terzić potvrdio da crveno-beli žele korpulentnog špica, prvo se javio Aleksandar Mostovoj.

Nekadašnji vezista Spartaka i Selte je istakao da bi Dzjuba morao da ostane u Rusiji, ali ima i drugačijih mišljenja. Javio se i bivši kapiten CSKA i član idealnog tima Svetskog prvenstva Vladimir Ponomarev koji je za dolazak Dzjube na "Marakanu". 

Nekadašnji reprezentativac Sovjetskog Saveza veruje da je došlo do zasićenja u Zenitu, kao i da je Srbija idealna destinacija za Dzjubu.

"Vreme je da Dzjuba završi sa Zenitom. Ako ima poziv iz Beograda, neka ide. To je dobra zemlja sa dobrim fudbalom. Oni su se fudbalski podigli, za razliku od nas.Godine mu dozvoljavaju da napravi takav korak. Kao da je u Rusiji izgubio motiv", smatra Ponomarev. 

Dzjuba je u Zenitu od 2015. godine, ali je iu poslednje vreme sve više na klupi. Nedavno je najavio i malu pauzu u reprezentativnoj karijeri i izgleda da su mu potrebni novi izazovi.

Možda će naredni biti baš u Srbiji.