DIŽU SE!

NIJE KRAJ - INTEROVA "ZVER" REŽIRALA PREOKRET: Hoće šampionsku titulu, vratili su se iz MRTVIH i opet su prvi!

Autor Milutin Vujičić

Inter ne odustaje od šampionske titule i novi preokret i tri boda doneo im je Lautaro Martinez.

Izvor: Profimedia

Šampionska trka u Italiji biće dramatična do poslednjeg kola! Ponadali su se u Milanu kada su videli da je gradski rival Inter gubio 2:0 protiv Empolija posle samo pola sata, ali usledio je veliki preokret...

Inter se nije predao i nastavio je da napada nezgodni Empoli, pa su na kraju došli do velike pobede 4:2 (2:2) nakon koje su ponovo izbili na prvo mesto na tabeli Serije A. Ipak, sada imaju samo bod više od "rosonera", ali i utakmicu više tako da bi Milan već u nedelju mogao da se vrati na lidersku poziciju ako savlada Veronu.

Veliki preokret Interu doneo je argentinski napadač Lautaro Martinez, inače često kritikovan u italijanskoj javnosti nakon odlaska Romelua Lukakua, pošto je jedno vreme igrao znatno slabije i od Edina Džeka.

Prvo je Romanjoli u 40. minutu postigao autogol i time "nagnječio" vođstvo koje su prethodno Empoliju doneli Pinamonti i Aslani, da bi potom na scenu stupio upravo Martinez.

Postigao je golove u 45. i 64. minutu i vodeći gol proslavio burno, zbog čega je dobio i žuti karton, ali mala je to kazna za "oslobođenje zveri" nakon nova tri boda za "nerazure". Na kraju je i Sančez potvrdio pobedu duboko u nadoknadi, da trijumf ne dođe u pitanje.

Sada u Interu ponovo mogu da sanjaju odbranu titule u Italiji, pošto je Milan na potezu, a imaju vrlo komplikovan raspored...

Inter još ima mečeve sa Kaljarijem (g) i Sampdorijom (d), a Milan sa Veronom (g), Atalantom (d) i Sasuolom (g).