Gotovo!

KRAJ ROMANOVE ERE - ČELSI JE PRODAT! Suma je BASNOSLOVNA, ali prvo moraju da se dese dve stvari!

Autor Nikola Lalović

Sve je gotovo oko prodaje Čelsija, sada se samo čekaju dve dozvole koje će Britanci dati vrlo rado.

Izvor: Profimedia

Konačno je saga gotova i Čelsi je prodat.Roman Abramovič je preneo svoja vlasnička prava na američkog milijardera Toda Bolija, inače vlasnika bejzbol tima LA Dodžers. 

Zajedno sa partnerima Boli je kupio klub u investiciji vrednoj oko 4.500.000.000 evra, ali se još uvek čeka da e dogode dve stvari kako bi zvanično mogli da preuzmu klub. Potrebne su dozvole Premijer lige, ali i vlade Ujedinjenog kraljevstva kako bi posao bio finalizovan. 

"Čelsi mođe da potvrdi da se postigao ugovor za dobijanje novih vlasnika, na čelu sa Todom Bolijem, "Klirlejk kapitalom", Markom Valterom i Hansjergom Visom", navodi se u saopštenju Čelsija.

Od 4.500.000.000 evra, čak 2.000.000.000 će biti isplaćeno kroz investicije u klub što je bila izričita želja Romana Abramoviča, a najveći deo tog novca otići će na renoviranje "Stamford bridža" ali i na nove ugovore igrača i trenera Tomasa Tuhela.

Svi detalji oko prodaje trebalo bi da budu gotovi do kraja maja, a sve će morati da se desi do 31. maja kako bi Čelsi dobio dozvolu da se takmiči naredne sezone. Ovako će se završiti 19 godina "vladavine" Romana Abramoviča u klubu tokom koje je tim osvojio pet trofeja u Premijer ligi, dve titule šampiona Evrope i jednu titulu šampiona sveta.