DA LI JE U PRAVU?

NAPADAJU ME DA JA UNIŠTAVAM VLAHOVIĆA! Dušan u suzama, a trener Juventusa ŠOKIRAO izjavom: Moraš da shvatiš jednu stvar!

Autor Milutin Vujičić

Dušan Vlahović nije zadovoljan svojim igrama za Juventus, a Maks Alegri ga brani i poručuje mu da ne vidi širu sliku.

Izvor: TV Arena Sport/Screenshot/Profimedia/Nderim Kaceli/DPPI

Srpski napadač Dušan Vlahović odigrao je još jednu bledu partiju za Juventus. Nije uspeo da se upiše u strelce skoro mesec dana u dresu "stare dame", a još veći problem je što retko ulazi u šanse.

Tako je protiv Đenove ponovo bio potpuno izolovan i očekivano je bio nezadovoljan kada ga je Alegri izveo iz igre u 73. minutu. Oborio je glavu i otišao na klupu, a deluje da je čak od besa i zaplakao. Snimci su već obišli svet, a sada je na Juventusu da ponovo vrati samopouzdanje sjajnom golgeteru.

Postigao je Vlahović sedam pogodaka od kada je iz Fiorentine prešao u Juventus, ali je očigledno sebi zacrtao još veće brojke i frustrira ga što ne može da pogađa kao što je to bilo pre šest meseci.

"Ovo je bila jedna od najboljih utakmica Vlahovića sa tehničkog aspekta!", poručio je iznenađujuće Maks Alegri koji sada pokušava da ohrabri srpskog napadača, iako je nakon njegovih dobrih partija u Juventusu radio sasvim suprotno - spuštao mu samopouzdanje da ne poleti.

"Veoma sam zadovoljan kako je igrao, posebno tehnički. Pokušao sam već da objasnim ranije, ali su me napadali da sam ja taj koji uništava Vlahovića...".

Alegri poručuje da je Vlahović vrlo mlad napadač i da nije odigrao mnogo utakmica u Seriji A do sada, pa da je potrebno još neko vreme da stekne presudno iskustvo. Zato mu poručuje da greši kada pomisli da je odigran slabu utakmicu, štaviše Alegri veruje da je bila odlična.

"Mislim da ćemo kod njega sledeće sezone videti kod njega napredak, posebno mislim na kontinuitet igara, moraće da shvati da nije odigrao loše ako nije postigao gol, postoje i važnije stvari", zaključio je Alegri.

Kako god bilo, ne postoji napadač koji uživa kada ne ulazi u prilike, posebno kada košta 80 miliona evra...