ZVANIČNO

GOTOVO - ODBAČENA ŽALBA, SRBIJA TEK SAD ZNA GRUPU NA MUNDIJALU: Bunili se zbog 4 minuta, a FIFA je konačno presudila!

Autor Milutin Vujičić

FIFA je odbacila žalbu koju je podnela fudbalska reprezentacija Alžira i tako je Kamerun definitivno na Svetskom prvenstvu.

Izvor: Profimedia

Fudbalska reprezentacija Srbije će na Svetskom prvenstvu u Kataru definitivno igrati protiv Kameruna, zvanično je potvrđeno nakon odbijene žalbe koju je uložio Alžir.

"Pustinjske lisice" žalile su se zbog utakmice plej-ofa za odlazak na Mundijal kada je Kamerun postigao gol u 124. minutu i tako došao do vize za Katar, međutim svi u Alžiru smatrali su da su žestoko oštećeni pošto je odavno već isteklo nadoknađeno vreme koje je glavni sudija odredio.

Trebalo je da se nadoknade dva minuta igre u drugom produžetku, a zapravo se igralo duplo duže i tada je Kamerun postigao gol preko Toka Ekambija, pa je usledio delirijum zbog odlaska na Svetsko prvenstvo.

Odmah su iz Alžira uložili žalbu tražeći da se utakmica ponovi, ali je FIFA odbacila njihov prigovor.

U međuvremenu je održan žreb za Svetsko prvenstvo, a Kamerun je saznao da će igrati protiv Srbije, Brazila i Švajcarske. Važe za potpune autsajdere u grupi, međutim veruju u sebe tako da je njihov selektor izjavio da ne poznaje nijednog fudbalera "orlova" što je izuzetno potcenjivačka izjava.

Upoznaće ih već 28. novembra u drugom kolu Mundijala.