Uživo

ZVEZDA NA DVA KORAKA OD TITULE - OHI KONAČNO PRORADIO: Goleada na Marakani, ali drugo poluvreme za brigu!

Crvena zvezda je pobedila Radnički 4:1 (3:0), ali je u nastavku meča dozvolila Nišlijama da postignu gol i da naprave još nekoliko šansi.

Izvor: MN Press

Crvena zvezda je brutalnim izdanjem u prvih 25 minuta obezbedila pobedu protiv Radničkog 4:1 (3:0), ali biće detalja u nastavku kojima Dejan Stanković sigurno neće biti zadovoljan.

Najvažnije za Stankovića je da se njegova ekipa ponovo vratila na prvo mesto na tabeli i sada je na dve utakmice daleko od odbrane šampionke titule, a može da ga raduje i povratak Ohija u formu. Norvežanin nije postigao gol mesec i po dana, ali kada su svetla bila uperena u njega - odmah je odgovorio.

Prvo je Ohi izborio penal u 10. minutu koji je Katai pretvorio u gol, da bi prednost duplirao Ivanić već u 13. minutu sjajnim udarcem nakon još jedne akcije "Magika".

Tada je i Ohi stupio na scenu pošto je dug pas Gajića pretvorio u gol-šansu u 22. minutu. Odgurao je Stankovića i zatresao mrežu Dujmovića, da bi drugi put to učinio na još lakši način. U 57. minutu je posle prodora Stanića samo "ćušnuo" loptu u mrežu.

Pre toga je Radnički odgovorio golom Mitrovića iz 54. minuta, a mladi Kanađanin je imao još pogođenu prečku i dve velike prilike zbog kojih je Borjan vikao na svoje saigrače.

Čak ni Dejan Stanković nije bio zadovoljan izdanjem rezervista u nastavku, pa je nekoga od njih i "prozvao" posle meča.

Zvezdi sada predstoji meč u polufinalu Kupa Srbije protiv Novog Pazara na "Marakani", a onda još dva susreta u Superligi. Prvo protiv Napretka u gostima (14. maj), a za kraj protiv Voždovca kod kuće (21. maj).

Ukoliko želite da vidite dodatni sadržaj posetite Mondo Pređi na sajt
18:42

80' - Još jedna šansa!

Mitrović!

Mogao je do drugog, pa možda i trećeg gola na meču... Stanković je skrenuo loptu na prvoj stativi posle kornera, stigla je do Kanađanina, a on je sa tri metra šutirao preko gola.

18:40

78' - Žuti za Krstičića

Krstičić pravi nepotreban faul na sredini terena i dobija žuti karton.

18:38

75' - Prečka!

Čim je ušao Živojinović odmah je "razmrdao" Radnički. Uspeo je da centrira pored Pičinija, poslao je odličnu loptu za Mitrovića koji je uspeo da skoči između Dragovića i Erakovića, a njegov udarac pogađa prečku Borjanovog gola.

Malo je reći da je besan golman Zvezde zbog ove dopuštene šanse...

18:27

65' - Šansa za rezerviste

Promena i u Radničkom, na terenu je Evgenij Pavlov umesto Nikole Štulića. Ulaze Pičini i Motika kod Zvezde, a izašli su Gajić i Ben.

18:21

58' - Falko na terenu!

Katai je izašao iz igre, zabrinuo je Stankovića kada je pokazao da ima problem sa povredom, a na terenu je otpisani Falko.

Izvor: MN Press

18:18

56' - GOOOL! OHI! 4:1!

Zvezda ništa ne prepušta slučaju, odmah odgovor na gol Nišlija. Lepo je išao napad, Stanić je provukao loptu do Ohija i Norvežanin postiže svoj drugi gol na meču.

18:14

51' - Zvezda hoće i četvrti gol!

Gužva u kaznenom prostoru Radničke, dosta prekida u nastavku duela. Katai je bio u skoku, sudario se sa Dujmovićem, pa je udarac dobio i Ćirković... Delovalo je kao potencijalna šansa za Zvezdu, ali Dragović nije uspeo da šutira sa zemlje!

18:08

DOSTA IZMENA!

Jovičić i Mićibući idu na teren, a izašli su Tomić i Stanković, dok u Zvezdi u nastavku Krstičić i Stanić umesto Sanoga i Ivanića.

17:50

Poluvreme na "Marakani", deluje da je Crvena zvezda pred lakom pobedom!

17:44

42' - Evo opet šanse!

Ohi je mogao do još jednog gola! Ivanić je napravio dar-mar po levoj strani, uspeo da doda Ohiju, međutim njegov šut iz okreta je izblokiran. Možda je mogao da pusti i Benu da dođe do lopte...

Izvor: MN Press

17:43

40' - Sad je mirnije!

Zvezda ima veliku prednost i deluje da polako "obaraju ritam" utakmice, iako imaju potpuno kontrolu nad utakmicom i trenutno se konstantno igraju na polovini protivnika.

17:38

Navijači crveno-belih imali su posebnu poruku za svog rekordera El Fardua Bena.

Izvor: MONDO/Nikola Lalović

17:35

32' - Ohi!

Za razliku od prethodnih mečeva, Ohi danas ulazi u šanse u svakom napadu Zvezde. Sada je dobio loptu sa krila, pokušao je glavom da savlada Dujmovića, ali lopta odlazi malo pored stative.

17:25

22' - GOOOL! 3:0! OHI!

Sjajna lopta iz dubine u prostor za Ohija koji je izdžao Bjeličića na leđima, izašao pred Dujmovića, pa pogodio! Vidi se i na njegovom licu koliko je odahnuo jer je ovo prvi gol posle mesec i po dana...

Potvrđeno je da nije bilo ofsajda pri dodavanju Gajića!

Izvor: TV Arena sport/Screenshot

17:25

20' - Zvezda hoće još!

Igra se otvoreno, kao da se i Radnički opustio kada je shvatio da više nema poente da čekaju u stavu, tako da su Nišlije imale dva dobra napada preko Mitrovića i Aksentijevića zbog čega je pobesneo Borjan.

Na drugoj strani i Zvezda preti...

17:16

13' - GOOOL! IVANIĆ! 2:0!

Još jedan lep napad Zvezde po desnoj strani, Ben je zavrnuo na suprotnu stranu za Kataija, probao je Srbobranac iz prve i to je odbranio Dujmović - da bi odbitak u gol pretvorio Ivanić. Sjajno je zahvatio gol i postigao 16. gol ove sezone u Superligi!

17:13

10' - GOOOL! 1:0! KATAI!

Siguran sa "bele tačke" bio je Aleksandar Katai i Zvezda sada može mnogo mirnije u nastavku meča.

17:12

8' - Penal za Zvezdu!

Loptu u prostor dobio je Ohi, a Stanković ga je povukao sa leđa za dres i oborio na travu. Sudija odmah pokazuje na belu tačku, nije imao nikakvu dilemu!

Teško da se Ohi seća kada je ovako lako "izvukao" penal, neverovatna glupost Stankovića.

17:08

4' - Zvezda kreće po gol!

Zvezda u četvrtom minutu prvi put ozbiljnije napada. Ubrzao je Rodić po levoj strani, potom je lopta stigla do Kange koji je "gurnuo" u prostor za Gajića, a loptu koju je ubacio desni bek Zvezde izbacio je Pejović. Nije bilo tako naivno, ali Ohi nije mogao do lopte.

17:03

1' - Meč je počeo!

Zvezda će u prvom poluvremenu napadati podno južno tribine.

17:02

Igrači izlaze na teren...

Izvor: TV Arena sport/Screenshot

16:48

Pet godina nismo dali gol?

"Real Madrid je izgubio 21 bod, a Zvezda 11. To pokazuje koliko su dominantni "večiti" u Srbiji i imaju višestruko veći budžet, po 60-70 puta veći... Hoćemo da izađemo hrabro, pa šta nam Bog da. Pet godina nismo dali gol ovde? Dug period... Mogli bismo danas, nadam se da ćemo prekinuti taj niz", poručio je Batak pred meč.

Izvor: TV Arena sport/Screenshot

16:38

KO ČEKA?

Na klupi Zvezde sede Gordić, Pankov, Krstičić, Falko, Motika, Pičini, Srnić i Gobeljić, dok su na drugoj strani rezervisti Drobnjak, Mićibući, Dušanić, Pavlov, Jovičić, Marković, Živojinović, Jovanović i Adamović.

Izvor: MN Press

16:14

SASTAVI!

ZVEZDA: Borjan - Gajić, Dragović, Eraković, Rodić - Sanogo, Kanga, Ivanić - Katai, Ben i Ohi.

RADNIČKI: Dujmović - Aksentijević, Jamkam, Pejović, Stanković - Ćirković, Bjeličić - Mesarović, Tomić, Mitrović - Štulić.

Meč sudi Milan Stefanović

16:14

Dobro došli u MONDO live!

Crvena zvezda i Radnički se sastaju od 17 časova na stadionu "Rajko Mitić" u okviru 35. kola Superlige. Tim aktuelnog šampiona saznao je pred meč da ih je Partizan preskočio pobedivši Vojvodinu, tako da sada crveno-beli moraju do sva tri boda...

Ukratko

  • Zvezda - Radnički 4:1
  • Golove za Zvezdu postigli su Katai u 10, Ivanić u 13, Ohi u 22. i 57. minutu
  • Jedni gol za Radnički postigao je Mitrović u 53. minutu
učitaj još +