Kraj!

NAJJAČI FUDBALER SVETA ZAVRŠAVA KARIJERU NA KULTNOM MESTU: Ima 105 kila, 200 diže iz benča, a oprašta se na FINALU!

Autor Dušan Ninković

Engleski fudbaler Adebajo Akinfenva važi za najjačeg fudbalera na svetu.

Izvor: Instagram/realakinfenwa/printscreen

Najjači fudbaler na svetuAdebajo Akinfenva završiće karijeru na kraju tekuće sezone, nekoliko dana nakon proslave 40. rođendana, a prilika za to je idealna. Ovaj engleski napadač sa bogatom karijerom u nižim ligama oprostiće se na kultnom mestu - Vembliju!

Njegov Vikomb izborio se za finale plej-ofa i u poslednjem meču karijere Bajo će se boriti za povratak kluba u Čempionšip.

Za sada nije poznato ko će im biti rival u tom susretu, ali će u svakom slučaju mnogo pažnje privući gorostasni napadač. Akinfenva je visok "samo" 185 centimetara, ali je težak preko 100 kilograma i njegovi mišići su impresivni. "Bajo" u teretani diže 200 kilograma, a na društvenim mrežama često u prvi plan ističe bicepse.

Pogledajte kako izgleda Adebajo Akinfenva:

Oni su i razlog za njegovu popularnost.

Što se tiče fudbalske karijere, gradio ju je kroz engleske niželigaše, uglavnom u trećoj i četvrtoj ligi. Sa Vikomom je imao izlet u Čempionšip jedne sezone, a trofeje je osvajao u Litvaniji i Velsu, gde je igrao na početku seniorske karijere.

Inače je ponikao u Votfordu, koji je davne 2001. godine zaključio da im nije potreban. Od tada je, preko dve decenije, fudbalski profesionalac. I odlazi u penziju na mestu o kojem je davno mogao samo da sanja. Čitavu karijeru razvijao je na malim terenima, daleko od najpoznatijeg engleskog stadiona.

Ipak, uspeo je da postigne mnogo. Između ostlaog je dao gol za ulazak vikoma u treću ligu, a zatresao je i mrežu voljenog Liverpula. Od tada gaji prijateljstvo sa Klopom, iako nije bilo realno da će zaigrati za jedan od najvećih engleskih klubova.

Ali, na najvećem stadionu hoće... Ovo mu je treći put da ide na Vembli, gde je do sada imao velikih uspeha! Na tom mestu je izborio ulaske u treću i drugu ligu sa timom čiji dres i danas nosi.

Vembli je dom reprezentacije, završnice kup takmičenja i plej-ofa za popunu svih profesionalnih liga. Vembli je kultno mesto engleskog fudbala, stadion sa 90.000 mesta. Vembli je mesto na kojem će se od profesionalnog fudbala oprostiti Adebajo Akinfenva, najjači fudbaler na svetu i čovek koji želi da svoj tim ponovo vidi u Čempionšipu.