Bizarno!

ČEKAJU TITULU 11 GODINA, A NEMAJU GDE DA JE SLAVE: Strašna borba za titulu, a postoji neočekivani problem!

Autor Dušan Ninković

Nesvakidašnja situacija u Seriji A, pošto najveći rivali za titulu dele stadion, pa tako i mesto na kojem bi se slavio trofej.

Izvor: Profimedia

Do kraja sezone u Seriji A preostalo je da se odigraju još dva kola, u kojima ćemo gledati trku dva tima za šampionsku titulu.

Jedini preostali kandidati za Skudeto su Milan i Inter, a pred odlučujućih 180 minuta rosoneri imaju dva boda prednosti u odnosu na nerazure, kojima su za titulu potrebne obe pobjede, ali i bar jedan poraz Milana koji ima bolji međusobni skor.

Jedan od ova dva tima postaće šampion Italije, ali je pitanje kada će i kako uspeti da proslavi važan trofej...

Problemi su, međutim, nastali kada je postalo jasno da će 22. maja na trgu Duomo "Radio Italija" organizovati koncert, na kojem će biti angažovan veliki broj redara i policijskih službenika, pa bi proslava titule tog dana napravila dodatne probleme.

Ništa ne bi bilo sporno da titula završi u rukama igrača Intera koji su domaćini u poslednjoj rundi, ali ukoliko do nje stigne Milan, što je u ovom trenutku realnije, tada bi mogli da nastanu problemi za sigurnosne službe. Navijači Intera morali bi što je moguće pre da isprazne stadion kako bi isti bio "rebrendiran" za proslavu koju Milan čeka punih 11 godina!

Slična situacija dogodila se davne 2008. godine, kada je Inter 18. maja slavio Skudeto na Meaci nakon gostujuće pobede nad Parmom.

Istog dana, Udineze je odmerio snage sa Milanom, čiji navijači su morali brzo da se sklone sa lica mesta i stadion prepuste večitom rivalu...

Podsećamo, aktuelni šampion Inter prethodne sezone je prekinuo dug niz Juventusovih trofeja, dok je Milan poslednju titulu osvojio još pod komandom Maksa Alegrija pre više od jedne decenije. Navijačima nedostaje titula koju nemaju od sezone 2010/11, pa bi ovu dugo čekanu želeli lepo da proslave.