BOMBA

BUM! PUKLA NAJVEĆA EVROPSKA TRANSFER BOMBA: Holand konačno prelomio - ide u klub gde mu je igrao otac!

Autor Nikola Lalović

Erling Braut Holand će nastaviti svoju karijeru u Premijer ligi.

Izvor: Profimedia

Konačno je i ta transfer saga gotova, znamo gde svoju karijeru nastavlja Erling Braut Holand. Norveški napadač koji je već nekoliko sezona na meti najvećih evropskih klubova rešio je da karijeru nastavi u Engleskoj.

Mančester siti je zvanično potvrdio da je potpisao ovog korpulentnog špica koji će od leta 2022. godine zaigrati u dresu "građana". Za taj klub je od 2000. do 2003. godine igrao i njegov otac Alf Inge Holand.

"Mančester siti može da potvrdi da smo postigli dogovor sa Borusijom Dortmund za transfer napadača Erlinga Holanda u naš klub 1. jula 2022. godine", navodi se u kratkom saopštenju.

On je potpisao petogodišnji ugovor do leta 2027. godine, a kako navode engleski mediji Siti je platio otkupnu klauzulu vrednu 60.000.000 evra za njega.

Holand ima 21 godinu i karijeru je počeo u Moldeu. Nakon seniorskog debija u Brineu i dve sjajne sezone u Moldeu prešao je u RB Salcburg gde je eksplodirao i već tada privukao pažnju najvećih evropskih klubova. 

Kakav otac, takav sin!

Erling Holand će karijeru nastaviti u klubu gde mu je nastupao otac. Alf Inge Holand bio je defanzivni vezista i desni bek, a od 2000. do 2003. godine nastupao je za Mančester siti. U Engleskoj je nastupao i za Lids i Notingem Forest.

Već 2020. svi evropski velikani su "bacili oko" na njega, ali on je odlučio da ne pravi veliki skok i 2020. je potpisao za Borusiju Dortmund za koju će igrati do kraja sezone. 

Do sada je u dresu "milionera" dao 85 golova na 88 mečeva, prosek od skoro gola po meču!

Za reprezentaciju Norveške je na 17 odigranih mečeva 15 puta bio strelac i tu je takođe skoro na proseku od gola po meču.