Užas!

ŠOKANTNA ISPOVEST BIVŠEG FUDBALERA - "MISLIO SAM DA ĆU UMRETI": Razbojnici tokom pljačke hteli da mu seku prste!

Autor Dušan Ninković

Godinama je igrao PRemijer ligu u dresu Arsenala i Čelsija i bio je reprezentativac Engleske, a pre dve godine je doživeo neprijatnu situaciju u svom domu.

Izvor: Profimedia

Nekadašnji engleski fudbaler Ešli Kol opljačkan je u januaru 2020. godine, a juče je pred sudom govorio o traumama koje je proživeo tom prilikom. Bivši levi bek Arsenala, Čelsija i reprezentacije Engleske smogao je snage da se priseti šta se dešavalo pre više od dve godine.

"Bio sam na kolenima i čekao sam da me ubiju. Mislio sam da ću umreti", rekao je Kol tokom saslušanja o pljački koja se desila u njegovom porodičnom domu.

Ešli Kol i njegova partnerka pripremili su se za gledanje televizije i spavanje, kada su se u kući začuli čudni zvuci. Oboje su pomislili da je u pitanju pljačka i bili su u pravu, pošto je nekoliko maskiranih muškaraca provalilo u njihov dom.

"Zbog ovoga je trebal oda držim oružje, poput palice za golf, u spavaćoj sobi", rekao je Ešli Kol svojoj izabranici čim je na snimcima sigurnosnih kamera ugledao ljude koji su mu već bili u dvorištu.

Jedan od njih nosio je merdevine, koje su ubrzo namestili ispod balkona sa kojeg je nekadašnji levi bek vikao ljudima da mu pomognu.

"U tom trenutku sam pomislio da ću umreti. Moja deca su bila u kući, nisam imao nikoga da im pomogne. Rekao sam Šeron da ih uzme i pozove policiju. Ja sam sa balkona pokušao da dozovem pomoć, najglasnije što sam mogao. Pomislio sam da će biti besni ukoliko sakrijem decu, a da su manje šanse da me ubiju ukoliko i oni budu tu. Bio sam na kolenima, čekao smrt, nisam znao da li ću ikada više videti decu... Pokušavao sam da budem hrabar i ne pokažem im da se plašim za naše živote", ispričao je čovek koji danas radi kao trener u Evertonu.

Razbojnici su vezali Ešlijeve ruke, a jedan od njih želeo je i da mu odseče prste. Ipak, do toga nije došlo jer su se pljačkaši razbežali u roku od pet sekundi kada su shvatili da policija dolazi do kuće poznatog fudbalera.