NEOBIČNO

DŽERARD ŠOKIRAO - OVO SU NJEGOVIH 5 NAJBOLJIH NA SVETU! Začudio izborom vezista: Nema Modrića, ali tu je 18-godišnjak!

Autor Nebojša Marković

Kako bi izgledalo vaših pet najboljih vezista na svetu, u poređenju s Džerardovim izborom?

Izvor: Profimedia/YouTube/Rio Ferdinand Presents FIVE/Printscreen

Stiven Džerard je legenda Liverpula i engleskog fudbala, a danas je menadžer Aston Vile. Taj posao mu solidno ide, pošto je njegova ekipa u sredini tabele Premijer lige.

Međutim, njegov odgovor na pitanje kojih pet veznih fudbalera su trenutno najbolji na svetu i bio je poprilično neočekivan - barem za većinu ljubitelja fudbala!

Džerard je u razgovoru sa Riom Ferdinandom za "BT Sport" dobio zadatak da imenuje petoricu trenutno najboljih veznih fudbalera u svetu fudbala, a on je svojim izborom iznenadio.

Kao prvog, Džerard je naveo Džuda Belingema, 18-godišnjeg Engleza koji nosi dres Borusije Dortmund.

"Njega obožavam. I Kevin de Brujne, bez dileme. Biraću napadačkije igrače. Volim Mejsona Maunta, tako da je i on tu", rekao je Džerard pre nego što je još malo promislio i naveo hrvatskog reprezentativca, ali ne Luku Modrića.

"Kovačić iz Čelsija. Biraću još i Fabinja iz Liverpula i Rodrija iz Mančester sitija, tako da je to pet ili šest igrača", rekao je Džerard.

Zanimljivo je da je "Stivi Dži" birao gotovo sve igrače iz Premijer lige, sa izuzetkom Engleza Belingema. Nije bilo mesta ni za igrače Real Madrida, Bajerna ili drugih evropskih velikana. Kako se vama čini ova lista?