SPISAK POSTOJI

ISPLIVAO SPISAK BARSINIH ŽELJA - ĆAVI SPREMA REVOLUCIJU: Želi da dovede osmoricu igrača, a neka imena su SULUDA!

Autor Nebojša Marković

Pitanje je koliko će zapravo od ovih igrača Barselona moći da dovede na "Nou Kamp".

Izvor: Profimedia/Sven Hoppe/dpa/ProSportsImages/Ian Stephen/DPPI

Barselona je spremna za radikalne promene ovog leta ne bi li se vratili na stare staze slave. Taj remont tima sa "Kamp Noua" predvodiće trener Ćavi Ernandez, a španski mediji bruje o tome koji bi sve igrači mogli da stignu u katalonsku prestonicu.

Ako je verovati njihovim pisanjima, Barselona je spremna da dovede čak osmoricu fudbalera, a neke od njihovih transfer želja su potpuno sulude!

Kako je Barselona u velikim finansijskim problemima, mnogo nade se polaže u nove, bogatije sponzorske ugovore, ali i prodaju igrača poput Filipea Kutinja i Frenkija de Jonga. "Mundo deportivo" piše i koji bi sve igrači mogli da stignu u Barsu.

Navodno, Ćavi želi najmanje šestoricu novih igrača, uz dvojicu čije dolaske su već dogovorili. To su Andreas Kristensen iz Čelsija i Frank Kesi iz Milana, igračima koji su postigli dogovore s Barselonom, pošto im ovog leta ističu ugovori u njihovim klubovima.

Prva želja Barselone, posle pomenute dvojice, jeste Sesar Aspilikueta iz Čelsija, još jedan igrač kojem ističe ugovor na "Stamford Bridžu". On bi mogao da potpiše dvogodišnji ugovor, a može da nastupa na mesta desnog beka i štopera.

Na levoj strani, Barsa bi mogla da dovede Markosa Alonsa, još jednog u nizu igrača Čelsija. "Mundo deportivo" tvrdi da bi on mogao da bude konkurencija Đordiju Albi.

Izvor: Profimedia

Treći igrač je Brazilac Rafinja, fudbaler Lidsa, čiji je agent bivši igrač Barselone, Deko. Ipak, njegov transfer zavisi i od toga hoće li Usman Dembele produžiti ugovor sa Kataloncima.

Ipak, tu prestaju realne opcije za Barselone. "Mundo deportivo" potom navodi igrače koje bi Barsa u ovom trenutku mogla verovatno samo da sanja - Robert Levandovski iz Bajerna, kao i jedan od dvojice Liverpulovih zvezda, Mohamed Salah ili Sadio Mane. Uz njih, čak se bojažljivo pominje i dolazak Rahima Sterlinga.

No, finansijski problemi koje Barselona ima su jasan pokazatelj koliko bi bilo teško dovesti nekog od tih igrača. Navodno, i Bernardo Silva bi mogao na "Kamp Nou" ukoliko Frenki de Jong napusti klub, a kao važan aspekt u toj priči pominju se dobri odnosi predsednika Barselone Đoana Laporte sa super-agentom Žoržom Mendešom.

Na kraju, katalonski list čak pominje i Kevina de Brujnea i Marka Veratija kao opcije, ali čini se da su takvi transferi samo pusti san za Barsu...