Kazna

KRAJ ZA DŽIGIJA NINKOVIĆA! Zgazio protivnika, pa završio sezonu - biće kažnjen i u sledećoj!

Autor Mladen Šolak

Vezista Proletera više neće igrati ove sezone.

Izvor: Arenasport 1 /printscreen

Temperamentni vezista Proletera Nikola Ninković dobio je oštru kaznu i neće igrati na četiri utakmice zbog gaženja napadača Radničkog Marka Mirića na utakmici u Kragujevcu, prenosi Sport klub.

Bivši vezista Partizana pokušao je posle toga da se obračuna i sa sudijom Milanom Mitićem i on mu je pokazao crveni karton. Posle meča se izvinio Miriću zbog starta, izrekao niz teških reči o suđenju i ipak nije izbegao sankciju. Ona znači da je za bivšeg internacionalca završena sezona, jer će Proleter po svemu sudeći odigrati još dve utakmice, pa će zato Ninković odslužiti kaznu i početkom takmičarske 2022/23.

Sa druge strane, i Radnički 1923 bi mogao da bude kažnjen zbog loše organizacije utakmice i zbog toga što je jedan od navijača imao kontakt sa četvrtim sudijom, a Ninković je posle meča otkrio da je jednog igrača Proletera udario jedan navijač Kragujevčana.

Takođe, najavljeno je i da će FSS kazniti Partizan zbog uvredljivog skandiranja navijača na uzastopnim utakmicama protiv Vojvodine. Pevali su "Pola Mađar, pola ustaša" i zbog toga je izvesno da će crno-beli biti sankcionisani,  težinu kazne odrediće nadležno telo po prispeću izveštaja delegata.