Obeleženo

10 GODINA OD NAJLUĐE ZAVRŠNICE PREMIJER LIGE IKADA: Pogledajte kako izgleda spomenik dignut zbog gola u 94. minutu! FOTO

Autor Nikola Lalović

Serhio Aguero će večno stajati ispred "Etihada".

Izvor: Profimedia

Prošlo je tačno deset godina od najluđeg završetka sezone u istoriji engleskog fudbala! Mančester siti je tada osvojio titulu, iako s na nekoliko minuta činilo da će ser Aleks Ferguson i crvena strana Mančestera trijumfovati! 

U poslednje kolo ušli su mančesterski rivali sa istim brojem bodova i bilo im je potrebno da pobede ako žele trofej. Ukoliko oba tima pobede titula je išla Sitiju, a Junajted je mnogo lakše pobedio svog rivala. Savladali su Sanderlend i nekoliko minuta mislili da su šampioni! 

Siti je igrao sa Kvins Park Rendžersom, ekipom koja se borila za opstanak i bila spremna na sve da ostane u ligi. Kada je Pablo Zabaleta dao gol u 39. minutu delovalo je da sve ide po planu, ali na početku drugog poluvremena Đibril Sise je izednačio na 1:1. Potom je Džoi Barton zbog udaranja Karlosa Teveza laktom dobio crveni karton, ali to nije značilo da nas čeka lak posao za "građane".

Džejms Maki je pogodio za 2:1 u 66. minutu i potom je krenula trka za titulom! Siti nikako nije uspevao da izjednači, a već je prošao 90. minut kada je posle prekida Edin Džeko izjednačio nakon što je dočekao odbitak posle promašaja Marija Balotelija.

A onda se stvorila istorija. Dok su na terenu "Stadiona svetlosti" igrači Mančester junajteda čekali da sudija odsvira kraj na meču Sitija Serhio Aguero je zakucao loptu u mrežu u 94. minutu i slavlje je počelo. Argentinac je bacio dres i zatrčao se u publiku, a sada je taj momenat ovekovečen.

Na desetogodišnjicu ovog gola ispred "Etihada" je dignuta statua Serhiju Agueru, a koliko je uspela procenite sami.

Izvor: Profimedia