ŠANSA

PAUNOVIĆ PREUZIMA POZNATI ŠPANSKI KLUB: Srbin je na vrhu liste, zna se šta vlasnici žele!

Autor Nemanja Stanojčić

Veljko Paunović bi uskoro mogao da preuzme špansku Saragosu.

Izvor: Profimedia

Veljko Paunović bi vrlo brzo mogao da se vrati na trenersku klupu. U Redingu stvari nisu išle kako je želeo, pa je tamo došlo do razlaza. Sledeća destinacija mogla bi da mu bude Španija.

Posle strašnih scena u Engleskoj, srpski stručnjak je jedan od kandidata da preuzme Saragosu. Poznati španski klub ima veliku želju da se vrati u Primeru i kao idealno rešenje na poziciji šefa struke vide upravo Srbina.

Vest je preneo lokalni portal "El periodico de Aragon" i prema njihovim informacijama Paunović je vrlo blizu novog angažmana.

"Srbin je jedan od kandidata, ali se njegova biografija jako dopada čelnicima kluba. Nalazi se na vrhu liste za mesto trenera", piše ovaj sajt.

Paunović je ostavio trag u Španiji u igračkoj karijeri, igrao je za Atletiko Madrid, Marbelju, Majorku, Ovijedo, Tenerife, Hetafe i Almeriju. Kao trener u klubovima je vodio Čikago i Reding, a najveći uspeh ostvario je sa mladom reprezentacijom Srbije kada je osvojio Svetsko prvenstvo na Novom Zelandu.

Saragosa je trenutno na 14. poziciji, daleko od borbe za elitu. Dres ovog kluba nosili su mnogi legendarni igrači poput Pabla Aimara, Dijega i Gabrijela Milita, Roberta Ajale, Kilija Gonzalesa, Kafua, Frenka Rajkarda, Hose Luisa Čilavera, a tu su bili i Radomir Antić, Slobodan Komljenović, Ivica Šurjak, Savo Milošević, Goran Drulić...