POGLEDAJTE!

DELIRIJUM - GOL U 92. MINUTU ZA OPSTANAK U BUNDESLIGI: "Švabe" opet slave Srbina, navijači posle DRAME uleteli na teren!

Autor Nebojša Marković

Štutgart je uspeo da opstane u najjačoj fudbalskoj ligi Nemačke.

Izvor: Twitter/screenshot/@ESPNFC

Kakva ludnica u Štutgartu! "Švabe" slave - nekadašnji šampioni Nemačke spasili su se ispadanja na najdramatičniji mogući način.

Štutgart je pogotkom u 92. minutu utakmice poslednjeg kola prvenstva uspeo da obezbedi opstanak u Bundesligi!

Fenomenalna završnica u prvenstvu Nemačke - možda je Bajern po 10. put zaredom postao šampion i to bez problema, ali u ostatu lige je bilo svega i svačega!

Frajburg je u poslednjem kolu ostao bez Lige šampiona u koju će Lajpcig, Union Berlin će igrati Ligu Evrope, a Štutgart je poslao Hertu u plej-of za opstanak u Bundesligi!

Oni su u meču protiv Kelna na dramatičan način slavili 2:1. Prednost im je u 12. minutu doneo Saša Kalajdžić, Austrijanac srpskog porekla, ali je Entoni Modest izjednačio u drugom delu igre.

Ipak, korner u 92. minutu utakmice doveo je do toga da lopta završi na drugoj stativi, gde je Vataru Endo pogotkom otpočeo delirijum u Štutgartu i veliko slavlje igrača i navijača.

Po završetku utakmice su navijači "Švaba" utrčali na teren i tamo nastavili slavlje, a Herta će umesto njih sada morati da strepi u dvomeču sa trećeplasiranim timom Cvajte oko toga hoće li i naredne sezone igrati u Bundesligi.

Pogledajte kako je to izgledalo u Štutgartu:

A ovako su navijači utrčali na teren da proslave opstanak u ligi:

Evo kako izgleda tabela na kraju sezone u Bundesligi:

Ukoliko želite da vidite dodatni sadržaj posetite Mondo Pređi na sajt