Daleko

IGRAĆE BUNDESLIGU, A DO SRBIJE IM TREBA ISTO KAO I DO PRESTONICE: Ušli u viši rang, gostovanje njima će biti glavobolja!

Autor Nikola Lalović

Austrija Lustenau će dugo putovati na svoja gostovanja naredne sezone.

Izvor: Profimedia/Open Street Map/printscreen

Fudbaleri Austriije iz Lustenaua ovog vikenda su savladali Torn sa 2:1 i tako su osigurali prvo mesto u drugom rangu takmičenja u Austriji kolo pre kraja. Plasirali su se u Bundesigu, što znači da će sledeće sezone prvi rang takmičenja imati tim kojem neće biti lako gostovati! 

Lustenau je gradić sa 22.000 stanovnika i nalazi se na samoj granici sa Švajcarskom. Leži na Rajni i najzapadniji je deo svoje države. 

Naredne sezone fudbaleri iz Lustenaua će morati da putuju na gostovanja u Beč oko 700 kilometara! Prestonica se nalazi na samom istoku zemlje, vrlo blizu granica sa Slovačkom, Češkom i Mađarskom.

Zanimljivo je da vazdušnom linijom od Lustenaua do granice sa Srbijom ima tek nešto više od 700 kilometara, što znači da bi gostovanje ovog tima u recimo Loznici bilo jednako daleko kao gostovanje Austriji ili Rapidu! Sa druge strane Beču je bliži Beograd (oko 600 kilometara) od Lustenaua. 

Nije baš 9.000 kilometara što su neki morali da prolaze, ali za evropske standarde je zaista daleko. 

Tagovi