Poznato je!

ODLUČENO - EVO GDE SE IGRA FINALE KUPA SRBIJE: Zvezda i Partizan se bore za drugi trofej sezone!

Autor Dušan Ninković

Žrebom u prostorijama Fudbalskog saveza Srbije određen je domaćin finala Kupa Srbije za sezonu 2021/22.

Izvor: MN Press

Žreb je odlučio - poznato je gde se igra finale Kupa Srbije!

Crvena zvezda i Partizan će 26. maja igrati za drugi trofej u sezoni, a izvlačenjem kuglica u prostorijama FSS odlučeno je da domaćin ovog meča budu crveno-beli.

Ovogodišnje finale biće repriza susreta iz prethodne sezone, pošto su i tada dva najbolja srpska tima igrala za trofej na stadionu "Rajko Mitić". Na stadionu Crvene zvezde domaćin je bio uspešniji nakon boljeg izvođenja penala, ali i drame koja se dogodila u samom finišu.

Prilikom izvođenja udarca Nikole Krstovića, mladi crnogorski napadač ušao je u raspravu sa iskusnim Vladimirom Stojkovićem koji je branio gol najvećeg rivala. Nakon toga je nastao haos na terenu, a tek nekoliko minuta kasnije penal serija je završena Zvezdinom pobedom.

Crveno-beli su došli u priliku da odbrane trofej nakon što su eliminisali Inđiju, Radnički iz Niša, TSC i Novi Pazar, dok su crno-beli ove sezone bili uspešniji od Trajala, Dubočice, Loznice i Vojvodine.

Podsećamo, pre meča za trofej u Kupu Srbije ostalo je da se odigra još jedno kolo Superlige. Iako je prvobitno zakazano za subotu, zbog F4 Evrolige koji se održava u Beogradu igraće se dan kasnije. U toj rundi će biti odlučen šampion, a Crvenoj zvezdi je dovoljan bod u poslednjem kolu za titulu.

Crveno-beli dočekuju Voždovac, dok Partizan na svom terenu igra protiv Radničkog iz Niša.