Ponovo na čelu?

IGRAO ČETVRTU LIGU, SAD OPET "USKAČE" NA ČELO BORUSIJE: "Milioneri" zovu Terzića, ponovo će na klupu!

Autor Nikola Lalović

Marko Roze napušta klub nakon samo jedne sezone, a neki nemački mediji navode da bi njegov zamenik mogao da bude Edin Terzić.

Izvor: Profimedia/dpa/dpa-Pool/Jan Woitas

Borusija Dortmund će u narednu takmičarsku sezonu ući sa novim trenerom, obzirom da je raskinut ugovor sa Markom Rozeom, koji je ekipom komandovao godinu dana.

Slavni bundesligaš objavio je ovog petka ovu informaciju posredstvom klupskih kanala, istakavši da je odluka doneta nakon iscrpne analize učinjenog u kojoj su učestvovali uprava kluba i nemački strateg. 

"Dan nije bio lak za sve nas, obzirom na to da smo svi jedni druge jako cijenili i nastavljamo to da radimo. Nakon sezone koja je bila nezadovoljavajuća iz mnogih razloga, bili smo primorani da zaključimo da u mnogim oblastima nismo postigli maksimum", istakao je Roze.

Kako navode neki nemački mediji njegov naslednik bi mogao da bude Edin Terzić. Stručnjak rođen u Nemačkoj ima poreklo sa ovih prostora jer su mu roditelji u Nemačku stigli iz Jugoslavije. Kao fudbaler igrao je četvrtu ligu u Nemačkoj, a mnogo više je postigao kao sportski radnik.

Sad obavlja funkciju u delu sportskog sektora Borusije, a već jednom je 2020. godine na kratko preuzeo tim. Nakon toga je bio na meti Totenhema, a sada bi mogao da dobije šansu kao prvi trener, a ne kao prelazno rešenje.