Bravo

VELIKA POBEDA! SRBIJA NA KORAK DO NOKAUT FAZE: Zapamtite ova imena - Jovan Šljivić i Jovan Milošević!

Autor Mladen Šolak

Možda i odlučujući korak ka plasmanu iz grupe na Evropskom prvenstvu!

Izvor: MN Press

Velika pobeda kadetske reprezentacije Srbije (U17) u drugom kolu grupne faze Evropskog prvenstva u Izraelu protiv Turske – 2:1(1:1). Posle remija sa Belgijom, trijumf protiv Turske približio je "orliće" novom uspehu, plasmanu u nokaut fazu Prvenstva Evrope.

Srbija - Turska 2:1 (1:1)
/Jovan Šljivić 17, Jovan Milošević 52 - Uzun 43/

SRBIJA: Lijeskić, Simić, Majstorović, Serafimović, Bukinac (46. Đekić), Mijatović (86. Radonjić), Stanković, Džodić (55. Vukičević), Šljivić, Bubanj (73. Nedeljković), Milošević. Selektor Radovan Krivokapić

TURSKA: Bajram, Bulbuj, Jilmaz (60. Kara), Kajali, Jesiljur, Dagdevire, Ersungur (60. Sonmez), Uzun, Gezek (46. Javuz), Širalogru, Jildrim. Selektor Sojkan Basar

Vođstvo Srbiji doneo je perspekivni defanzivni vezista Crvene zvezde Jovan Šljivić, u trenucima u kojima se igralo uglavnom na polovini Turske. Iz jednog protiska na zadnju liniju, koji su izvršili Bubanj i Milošević, lopta je došla do Šljivića koji je solo sekvencom ušao u šesnaesterac Turske i plasirao loptu u donji desni ugao mreže Bajrama.

Turska je uspela da izjednači do pauze, a onda su izabranici selektora Radovana Krivokapića ponovo zaigrali agresivno i postavili konačnih 2:1. Stanković je prekinuo akciju Turske, lopta je nekako došla do centarfora Vojvodine Jovana Miloševića koji je izašao jedan na jedan sa golmanom Bajramom, laganom fitom uspeo je da ga zaobiđe i praktično ušeta sa loptom u gol.

Imali su i Turci priliku, ali je prečka sačuvala gol i pobedu Srbije pred meč protiv Španije, 23. maja.

Tagovi