Nezadovoljan

LALATOVIĆ BESNEO PRED KAMERAMA - ŠTA ĆE NAM VAR? Posle meča odmah digao glas: Dajte da to ukinemo ako ćemo ovako!

Autor Nikola Lalović

Trener Radničkog je bio nezadovoljan ne odlukom sudije, već odlukom da se ne pogleda sporna situacija.

Izvor: Arena Sport 1/ Printscreen

Gotova je sezona za Metalac, ali za Radnički iz Kragujevca nije. Tim iz Gornjeg Milanovca se od elitnog ranga oprostio pobedom u Kragujevcu, dok ekipu Nenada Lalatovića sada čeka baraž za opstanak u ligi. 

Poveo je autogolom igrača Metalca Radnički na startu, ali je crveni karton Đorđa Maksimovića pred kraj prvog poluvremena sve promenio. Iako je ovo bio meč bez rezultatskog značaja, trener domaćina Nenad Lalatović je burno reagovao na tu odluku. 

RADNIČKI - METALAC 1:2 (2:2)

On je istakao da je njegovu ekipu ovakav razvoj događaja poremetio i da je taj crveni karton u mnogome promenio tok utakmice.

"Sigurno da jeste, mislim da smo mi do crvenog kartona bili bolji protivnik. Ovaj tim koji sam izveo je bio prvi put zajedno i bilo je dosta mladih igrača koji su danas debitovali", rekao je Lalatović za TV Arena sport posle meča.

A onda je usledilo pitanje...

"Ali mi samo jedna stvar nije jasna. Nije mi jasno Zašto postoji VAR u srpskom fudbalu? Ja ne znam, verujte mi da ja pojma nemam. Neću da komentarišem ništa, oko crvenog kartona. Pogledajte da li je VAR? Da li mu ga protivnički igrač čupa, onda pogledajte nameru mog igrača. Ja sam mislio da ga je moj igrač udario u glavu, ali nije i to nije za direktni crveni karton", prokomentarisao je Lalatović. 

On je naglasio da VAR postoji da bi sudije bolje pogledale sporne situacije i da bi revidirale odluke koje nisu dobro donele na terenu.

"Zato kad niste sigurni u svoju odluku pogledate VAR i onda kroz VAR donesete odluku. Nemojte da mislite da ste pametniji od VAR-a. Ako nećete hajde da ukinemo VAR. Neću da komentarišem situaciju da ne bih bio kažnjen, ali hajde da gledamo VAR. Kragujevcu se nikad ne gleda VAR. Ajde sad u baražu da gledamo taj VAR, bar nešto da se gleda, da se ne gleda da li ovaj klub vode ovi ili oni", dodao je on.

Naglasio je trener Radničkog da je zadovoljan suđenjem u protekom periodu, ali da ovakve stvari ne bi smele da se dešavaju. 

"Ja sam zadovoljan kako je protekla ova polusezona u srpskom fudbalu, sudije su bile izvandredne. Meni sada ova utakmica nije ništa značila, ali mi je krivo da moj igrač koji nas je doveo do baraža golom protiv Proletera danas dobije direktan crveni karton što mu je njihov igrač otkinuo pola grudi i sudija neće da pogleda VAR. Ja verujem da je sudija u pravu, ali više verujem VAR-u. Zato ako u srpskom fudbalu postoji VAR, ajde da pogledamo VAR. To mi je jako krivo jer taj momak ima 22-23 godine, iz Kragujevca je, jako je dobar igrač i žao mi je da te dve utakmice ga nema u protokolu. Grehota je zbog njega i njegove karijere jer treba ovde da odigra jednu utakmicu pred 10-15.000 ljudi", završio je ljutiti Lalatović.