Čudno...

SKANDALOZNA ODLUKA ITALIJANA! KAKO VLAHOVIĆ NIJE NAJBOLJI? Dušan dao 24 gola, ali je ostao bez nagrade!

Autor Dušan Ninković

Dušan Vlahović je proglašen za najboljeg mladog igrača italijanskog prvenstva za sezonu 2020/21 u kojoj je briljirao, ali sada nije odbranio titulu.

Izvor: Profimedia

Dušan Vlahović nije odbranio titulu najboljeg mladog igrača Serije A - ove godine završila je u rukama napadača Napolija Viktora Osimena.

Ljubitelji fudbala na Apeninima, ali i u Srbiji, očekivali su da ova nagrada ponovo pripadne reprezentativcu Srbije Dušanu Vlahoviću (22), koji je protekle zime Firencu zamenio Torinom i ljubičasti dres Fiorentine zamenio za Juventusov crno-beli.

Srbin je na 35 mečeva ove sezone u Seriji A u dresu dva kluba (21 za Fiorentinu i 14 za Juventus) postigao čak 24 gola i pet puta asistirao saigračima za pogodak, ali to nije bilo dovoljno da dobije priznanje! Ono je na kraju završilo u rukama nigerijskog napadača, koji je odradio drugu sezonu u dresu kluba sa "Maradone".

Prošle sezone je Vlahović u dresu Fiorentine na 37 prvenstvenih utakmica postigao 21 gol, zahvaljujući čemu je bio četvrti najbolji strijelac.

Osimen je u drugoj takmičarskoj godini u Napoliju postigao 14 golova u Seriji A, a verovatno bi zabeležio i bolji učinak da nije bilo teške povrede (lom nosne kosti) u novembru.

U derbiju sa Interom, Osimen se sudario sa defanzivcem nerazura Milanom Škrinijarom i doživio tešku povredu koja ga je odvojila od terena do kraja januara, a zaštitnu masku na licu nosi i dalje.

I sa njom na licu igrao je odlično, ali teško je uporediti njegove i Vlahovićeve partije. Fiorentina bi mogla da stigne do Evrope zbog Dušanovih golova iz jesenjeg dela prvenstva, a i Juventus je podigao formu kada je on stigao u klub.

Treba napomenuti i da je Osimen značajno stariji od Vlahovića! Nigerijski napadač rođen je u decembru 1998. godine, dok je srpski fudbaler rođen u januaru 2000. godine, pa iako ih deli samo 13 meseci razlika između njih je praktično dve godine.

Inače, najbolji golman Serije A je Majk Manjan (Milan), među defanzivcima se istakao Glejson Bremer (Torino), najbolji vezni fudbaler je Marcelo Brozović (Inter), dok je nagradu za najboljeg napadača dobio Ćiro Imobile (Lacio).