Fudbal

NE VERUJEM IZ HILJADU RAZLOGA, ALI NADU NE GUBIM: Stanojevićeva poruka pred poslednje kolo Superlige!

Autor Mladen Šolak

Crno-beli će biti spremni i motivisani za poslednji meč Superlige na stadionu u Humskoj, uverava njihov trener

Izvor: Youtube/FK Partizan Beograd

U poslednjem kolu Superlige, Partizan igra protiv Radničkog iz Niša za osvajanje titule, uz svest o tome da ishod trkeza prvaka manje zavisi od njega, a više od Crvene zvezde. U nedelju od 18.30 časova, oba "večita rivala" zaigraće na svojim stadionima, a pobeda ili remi Crvene zvezde protiv Voždovca vratiće trofej namenjen prvaku na stadion "Rajko Mitić".

Trener crno-belih Aleksandar Stanojević poručio je nakon prošlog meča da je titula Partizanu "oteta" i da više ne veruje u to da će je njegov tim osvojiti, a ove subote je dodao da to ne znači da odustaje od borbe i nadanja da bi crno-beli ipak mogli da se raduju na kraju.

"Ja sam rekao da ne verujem iz hiljadu onih razloga, da se ne ponavljam, ali nadu ne gubim. Nećemo rotirati zbog sledeće utakmice, nikad nismo odmarali, već nam je sledeća uvek bila najvažnija. Izvešćemo najjači sastav da bismo mogli da pobedimo Radnički", rekao je Stanojević.

"Čeka nas poslednja utakmica u našem prvenstvu, gde još matematički imamo šansu za titulu, tako se spremamo, tako smo motivisani i nadamo se najboljem", kratko je rekao Stanojević u uvodu u meč.

Radnički će sa druge strane igrati za bod koji bi mu bio dovoljan za četvrto mesto. "Očekujem motivisan Radnički, imaju utakmicu koja im znači Evropu bez da zavise ni od koga. Takođe, i mi ćemo biti maksimalno motivisani", dodao je Partizanov trener.

Vezista Bibras Natho je "rovit" zbog povrede i pitanje je da li će moći da igra, a Stanojević nije mogao da da konkretan odgovor o njemu. "Ne znamo u kakvom će stanju biti, sačekaćemo i danas i ovih dana, da vidimo kako će to izgledati dalje," objasnio je on.

Da li veruje da bi Voždovac mogao da iznenadi kao što je Crvenoj zvezdi zakomplikovao život pobedivši je na kraju sezone 2016/17?

"Sad nešto ne verujem u te stvari što se tiče istorije, verujem da svaka ekipa može da priredi iznenađenje, pogotovo Voždovac sa specifičnim stilom igre. Verujem da može uvek da iznenadi".

Stanojević je bio upitan i koliko će biti teško motivisati ekipu da igra za titulu u utakmici u kojoj ne zavisi od nje da li će biti prvak.

"Mnogo je lakše pripremiti ekipu u trenutnoj situaciji nego kad vam u poslednjem kolu neko beži deset bodova. Mnogo je lakša ova varijanta".

Ukoliko želite da vidite dodatni sadržaj posetite Mondo Pređi na sajt