AU!

PRECRTAO GA! MBAPE POČEO DA "VEDRI I OBLAČI" U PARIZU: Naterao klub da proda Nejmara, evo kome su ga ponudili!

Autor Milutin Vujičić

Kilijan Mbape odlučuje i o transferima Pari Sen Žermena, tako da je precrtao Nejmara.

Izvor: Profimedia

Kilijan Mbape prevario je Real Madrid kao niko u istoriji i nakon višemesečnih pregovora i datog obećanja - sebi je obezbedio najbolji ugovor u istoriji fudbala u Pari Sen Žermenu.

Ne samo da će dobiti ogroman novac, kakav nije nijedan fudbaler do sada, nego je Mbape praktično postao čovek koji se za sve pita u klubu. Odlučivaće o narednom treneru (Zinedin Zidan) i sportskom direktoru (Luis Kampos), kao i o fudbalerima koji će dolaziti i odlaziti iz Pariza...

Prvi koga je Mbape precrtao je Nejmar, iako su dugo uveravali medije da su njih dvojica u odličnim odnosima. Očigledno je poslednja sezona uticala da se sve sruši kao kula od karata.

Nejmar je dugo imao status prve zvezde u Parizu, sportski direktor Leonardo mu je sve dozvoljavao, pa čak i da bira koje će utakmice igrati, dok je klubu malo dao u prethodne dve godine i sada je Mbape odlučio da ga "škartira". Umesto njega već je odlučio da pozove prijatelja iz reprezentacije Usmana Dembelea.

Zbog svega toga Nejmar je već ponuđen Barseloni - iz koje je došao u PSŽ za 222 miliona evra pre pet godina. Već nekoliko puta se pisalo da bi se rado vratio u Kataloniju, ali je pitanje da li će imati novca za njega.

Brazilac ima godišnju platu od 30 miliona evra i PSŽ će morati da "žonglira" kako bi uspeo da izbegne kaznu zbog kršenja finansijskog fer-pleja, a teško da bi Barselona uz sve probleme koje je imala u prethodne dve godine mogla da pronađe prostor da vrati svoju nekadašnju zvezdu.

Biće zanimljivo da li će se Real Madrid uključiti u trku za Nejmara, nakon što je izgubio prethodnu za Mbapea, ili će možda krenuti po Salaha koji još nije potpisao ugovor sa Liverpulom.