Veliki rezultat!

ZVEZDA NA DVA KORAKA OD LIGE ŠAMPIONA I 15.640.000€: Biće povlašćeni DO KRAJA, a već su obezbedili jesen u Evropi!

Autor Dušan Ninković

Šampionskom titulom u Superligi Zvezda je sebi "uradila" veliki deo posla pre nego što je leto počelo.

Izvor: Profimedia/AFP Photo / UEFA / Harold Cunningham/MN Press

Crvena zvezda je šampion Srbije 5. put u nizu!

Pobeda nad Voždovcem donela je novu titulu i veliko slavlje na stadionu "Rajko Mitić", crveno-beli će narednog leta predstavljati Srbiju u kvalifikacijama za Ligu šampiona. Zbog impresivnih rezultata koji su beleženi prethodnih godina, Zvezda će u novu evropsku avanturu krenuti iz fantastične pozicije.

Grupna faza u Evropi obezbeđena je i pre nego što je takmičenje počelo!

Crvena zvezda počinje evropske kvalifikacije od trećeg kola. To znači da je od Lige šampiona dele samo dve prepreke, a u oba dvomeča će igrati protiv timova koji imaju manji koeficijent. Crveno-beli će na putu do evropske elite biti povlašćeni i u trećem kolu i u eventualnom plej-ofu.

Pogledajte slavlje nakon osvojene titule:

Srpski tim će u trećem kolu kvalifikacija biti povlašćen zajedno sa Dinamom iz Zagreba, Olimpijakosom, Viktorijom iz Plzenja, Karabagom i Malmeom. Eventualni protivnici u trećoj fazi kvalifikacija su Ludogorec, Šerif iz Tiraspolja, Kluž, Bodo/Glimt, Ferencvaroš i Apolon iz Limasola.

Naravno, brojni timovi sa ovog spiska će morati da igraju i prethodne runde, pa je moguće da ispadnu pre nego što stignu do runde u kojoj Zvezda započinje svoju evropsku avanturu.

Takođe, srpski šampion će biti povlašćen u plej-ofu za Ligu šampiona. U grupi povlašćenih timova na poslednjoj prepreci pred grupnu fazu biće još Kopenhagen, Dinamo iz Zagreba i Olimpijakos, dok su eventualni rivali Viktorija Plzen, Karabag, Malme i Trabzonspor

Ukoliko Crvena zvezda doživi neuspeh u trećem kolu kvalifikacija, ekipa se seli u poslednje kolo kvalifikacija za Ligu Evrope. To bi bila utešna nagrada, a Zvezda već sada zna da bi - ukoliko izgubi i tu, stigla pravo u grupnu fazu Konferencijske lige. Naravno, crveno-beli ne žele takav ishod, ali je dobro što i pre početka takmičenja znaju da će naredne jeseni igrati fudbal u Evropi.

Ipak, šampion Srbije će želeti u elitu, da odmeri snage protiv najboljih timova na kontinentu.