Fudbal

MOZZART I FK VAŠARIŠTE UJEDINJENI U BORBI PROTIV DIJABETESA

Izvor Promo

Godinama unazad entuzijasti iz kragujevačkog Fudbalskog kluba Vašarište pokušavaju deci i odraslima da približe radost fudbala bez obzira na zdravstvene probleme.

Izvor: Promo

Deca sa dijabetesom redovni su članovi kluba koji funkcioniše i raste pod nadzorom Borka Marinkovića, nekadašnjeg fudbalera, koji je shvatio važnost sporta u borbi protiv dijabetesa. Kompanija Mozzart je, kao i mnogo puta do sada, prepoznala značaj društveno odgovornog rada pojedinca i stala uz FK Vašarište i Društvo za borbu protiv dijabetesa - Kragujevac direktnom podrškom.

Rezultat saradnje je „Mozzart fudbal kup“ koji će se 4. i 5. juna održati na stadionu FK Vašarište u Kragujevcu.

„Hvala Mozzartu na prepoznavanju onoga što radimo i na činjenici da zahvaljujući njihovoj podršci ove godine možemo da proširimo uticaj fudbala na dijabetes. Igraćemo fudbal, rekreativci su učesnici a svakom prijavljenom koji ima 40 i više godina tim doktora iz društva za borbu protiv dijabetesa će izmeriti šećer u krvi, kao i pritisak. Opšte je poznato da je mnogo muškaraca srednjih godina koji nisu ni svesni početnih stadijuma šećerne bolesti ili srčanih teskoba. Prevencijom ćemo sprečiti da dijabetes ovlada vama, bolje je da vi vladate njime ako je već tu“, objašnjava Borka Marinkovića,

Učešće ne turniru je potpuno besplatno, a broj prijava je ograničen. Organizatori ističu da je praznih mesta ostalo još jako malo i očekuju veliko interesovanje Kragujevčana. Nema sumnje da će dvodnevno druženje Mozzarta i fudbalskih zaljubljenika doneti mnogo golova, osmeha i zdravlja u živote svih učesnika. Prijave za kup su na 065/3993300.