Šokantan kraj

NAPRAVILI EVROPSKI STADION U SRBIJI, ALI OPET OSTALI BEZ EVROPE! Kako je kraj sezone postao KOŠMAR za TSC (VIDEO)

Autor Mladen Šolak

Imali su sve u svojim rukama, a onda ipak morali da čestitaju Radničkom iz Niša.

Izvor: YouTube/Super liga Srbije/Screenshot

Fudbaleri TSC-a iz Bačke Topole ostali su u poslednjem kolu Superlige bez plasmana u Evropu. Iako su na svom stadionu imali "meč-loptu" za četvrto mesto, doživeli su šokantni poraz protiv Vojvodine (0:2) i tako razočaravajuće završili turbulentnu sezonu.

Iako su početkom takmičarske godine otvorili zaista sjajan stadion, na njemu se bar još 12 meseci neće igrati evropsku fudbal. To je epilog teške godine za klub sa impresivnom infrastrukturom, koji je u prethodnih 12 meseci promenio čak trojicu trenera. Sezonu je na klupi započeo Mladen Krstajić, posle njega je na klupu privremeno seo sportski direktor Mirko Jovanović, a onda je krajem novembra iz Metalca došao Žarko Lazetić.

Sa bivšim napadačem Partizana na klupi, TSC je odigrao 20 utakmica, ostvario osam pobeda, uz pet remija i sedam poraza, zaključno sa poslednja dva, kobna, protiv Radničkog u Nišu u pretposlednjem kolu i protiv Vojvodine kod kuće, u poslednjem. Pogledajte kako je izgledala utakmica TSC - Voša, tokom koje su se domaćinu "poklopili" rezutati Radničkog i Voždovca, ali on nije uradio ono što je bilo do njega.

TSC Vojvodina
Izvor: YouTube/Super liga Srbije

"Nismo ličili na sebe, ovo su utakmice u kojima je veliki ulog. Cela sezona nam je stala u jedan meč i došli smo nadomak toga da idemo u Evropu, zavili smo od drugih rezultata, koji su nam se poklopili, a mi to nismo iskoristili, što je najgori scenario za nas. Teško je napraviti analizu, jer se ništa nismo pitali i ni u jednom segmentu nismo ličili na sebe. Bilo je toliko grešaka, toliko nervozno... Ovo su utakmice koje se ne igraju, već pobeđuju ili gube. Nažalost, mi smo danas izgubili. Igrači su bili nervozni i nedovoljno koncentrisani da bismo igrali igru koju želimo... Nismo bili ni blizu da dođemo do povoljnog rezultata. Naravno da su sad emocije jake, da nam sve to teško pada, da je u svlačionici tako kako jeste. Moram da se trudim da budem realan i da kažem da pre svega čestitam Radničkom iz Niša prolaz u Evropu, borili smo se jako, oni su ovog puta uspeli", rekao je posle utakmice Žarko Lazetić.

"Sada je sve mnogo teško, ali siguran sam da će TSC sledeće sezone biti još bolji nego ove i da će se boriti za ono što mu pripada, da će biti ozbijan konkurent za Evropu i da ćemo sledeće sezone, verujem svi zajedno, uspeti da odemo tamo gde želimo", dodao je trener TSC-a.

Izvor: YouTube/Super liga Srbije/Printscreen

TSC tako nije ponovio rezultat iz sezone 2019/20, svoje prve u Superligi, u kojoj je na čelu sa napadačima Nenadom Lukićem i Vladimirom Silađijem, a pod vođstvom Zoltana Saba ušao u Evropu zauzevši četvrto mesto, a onda je odigrao utakmicu za pamćenje protiv Steaue. U međuvremenu se tim vratio iz Sente na TSC Arenu, ali je drugu sezonu zaredom završio kao peti, pa će proći još vremena do dolaska inostranih klubova na taj stadion.

Ukoliko želite da vidite dodatni sadržaj posetite Mondo Pređi na sajt