ZVANIČNO

SEZONA IZ SNOVA ZA RIKARDA - NAJBOLJA U KARIJERI: Postigao 29 golova u Superligi, pa stigla nagrada iz FSS

Autor Milutin Vujičić

Rikardo Gomeš je zvanično najbolji strelac ovogodšnje Superlige.

Izvor: MN Press

Sjajni napadač Rikardo Gomeš (30) odigrao je najbolju sezonu u karijeri i njegov povratak u Humsku se pokazao kao pun pogodak, pošto je odigrao još bolje nego u prvom mandatu!

Fudbaler sa Zelenortskih Ostrva, za čiju reprezentaciju više ne igra, postigao je 38 golova za crno-bele u svim takmičenjima, imao uz to i osam asistencija, a na njegovu adresu stigle su i lepe nagrade za sve ono što je ove godine uspeo da postigne sa Partizanom.

Nakon što je "prešao" trocifren broj utakmica za Partizan, uz Jojića i Jevtovića, dobio je specijalan uramljen dres od kluba, a tu je i pehar "Slobodan Santrač" koji tradicionalno dodeljuje FSS.

Trofej mu je uručio Nenad Santrač, sin legendarnog napadača, a podsetimo Rikardo je sezonu u Superligi završio sa 29 golova.

Prethodno je oborio rekord Mateje Kežmana koji je u sezoni 1998/99 postigao 36 golova u svim takmičenjima, a videćemo da li će Gomeš svoj učinak popraviti i u finalu Kupa Srbije. Već u četvrtak (26. jun) očekuje ga poslednji susret sezone protiv Crvene vezde na "Marakani".

(MONDO)