Blokada

NE MOŽE DA VODI DINAMO JER JE "ZARAŽEN PARTIZANOM": Uprava našla trenera, ali ga navijači neće zbog crno-bele prošlosti!

Autor Nikola Lalović

Nekadašnji defanzivac Partizana zbog svojih godina u Beogradu po svemu sudeći neće preuzeti Dinamo Zagreb.

Izvor: MN Press

Dinamo iz Zagreba je u neizvesnoj trci za prvaka Hrvatske pretekao Hajduk, Osijek i Rijeku, a sada je pred "modrima" velika odluka. Ostalo je upražnjeno mesto trenera, a prvi favorit za preuzimanje kormila do sada je bio Darko Milanič. 

Nekadašnji slovenački defanzivac poznat nam je iz vremena kada je od 1986. do 1993. godine nosio dres Partizana. Sa crno-belima je osvojio jednu titulu prvaka Jugoslavije i trofej kupa dva puta. A zbog toga najverovatnije neće dobiti posao! 

Iako je gledao derbi između Hajduka i Dinama u poslednjem kolu prvenstva i sve je bilo rešeno, sada "Jutarnji list" donosi vest da zbog vremena u kome je igrao u Beogradu Milanič otpao sa liste želja, iako je imao sve potrebne reference.

"Međutim, još dok je trener bio Željko Kopić postavljeni su kriterijumi za novog trenera. Oni su glasili "dovešćemo trenera s evropskim iskustvom, koji zna da vodi tim koja igra sreda-nedelja". Iz tog razloga je eto, Slovenac Darko Milanič kontaktiran i svedočio je derbiju Dinama i Hajduka. Činilo se kao da je "zicer", ali juče smo iz nekih izvora čuli da je Milanič - otpao.

Prevelik mu je teret očito igranje za Partizan, priča da je "zaraženi partizanovac". Naravno da u normalnim vremenima to ne bi trebao biti nikakav problem, ali kod nas vremena već dugo nisu normalna. Znate kako bi to moglo zvučati od dela javnosti "još je 1993. godine igrao za Partizan dok su Srbi i jugo-armija razarali Hrvatsku". Razne ankete koje se ovih dana u medijima sprovode na temu "novi trener Dinama" pokazuju da Milanič ima daleko najmanju podršku navijača Dinama i javnosti", navodi se u tekstu "Jutarnjeg. 

Izvor: MN Press

 Milanič je svoju trenersku karijeru počeo 2004. godine u Primorju iz Ajdovščine, potom je radio u Gorici iz Nove Gorice, a onda je sa Mariborom dominirao slovenačkim fudbalom i uzeo je šest titula. 

Radio je u Lidsu, Šturmu iz Graca, Slovanu iz Bratislave i u kiparskom Pafosu.