STARTNIH 11

OVO JE SASTAV ZVEZDE ZA NAPAD NA "DUPLU KRUNU": Stanković šalje specijalca na teren, Ohi ne sme da zabrlja!

Autor Milutin Vujičić

Crvena zvezda i Partizan sastaju se u četvrtak od 18 časova u finalu Kupa Srbije. Ovo je najverovatniji sastav Zvezde koji će izabrati Dejan Stanković.

Izvor: MN Press

Crvena zvezda je osvojila šampionski naslov, ali želi ponovo "duplu" krunu za potpuno slavlje na Marakani. Zadatak ne može da bude teži, pošto će se četvrti put ove sezone sastati sa Partizanom.

Dobro je poznato da je Zvezda ostavila bolji utisak u ovogodišnjim derbijima - jednom je slavila, dvaput je bilo nerešeno - dok nakon uzbudljivog proleća želi Partizanu definitivno da potvrdi da su kvalitetniji ove sezone. Na svojoj strani imaju domaći teren na kome nisu izgubili godinama u domaćim okvirima, a plan je već uigran...

Dejan Stanković na raspolaganju ima praktično sve fudbalere, neće morati da "dvaput meri" kao u nekim prethodnim duelima i da se usled toga prilagođava, pa se već otprilike može naslutiti koga će poslati na teren.

Na golu će sasvim sigurno biti Milan Borjan koji u prethodna dva duela sa "večitim" rivalom nije imao previše posla, a dobro se pamti i da je odigrao važnu ulogu kada su se isti timovi sastali u finalu Kupa Srbije. Zvezda je tada slavila posle boljeg izvođenja penala, pa je između ostalog i zbog toga važno da kapiten bude na terenu.

U zadnjoj liniji biće promena u odnosu na prethodni "večiti" derbi pošto je Kriistijano Pičini izgubio mesto startera u odnosu na Milana Gajića, koji jednostavno igra bolje od kada je Italijan postao njegova konkurencija.

Ostatak odbrane se potpuno iskristalisao i tu nema nikakve dileme. Štoperski tandem ponovo će činiti Strahinja Eraković i Aleksandar Dragović, dok će levu aut-liniju "držati" Milan Rodić od koga se očekuje i dobar napadački doprinos, pošto je ove sezone asistirao čak 12 puta, što mu je rekord karijere.

U veznom redu - opet je potrebno "pojačati" i zbog toga se uz Sekua Sanoga očekuje da zaigra Slavoljub Srnić, koji je već polako postao specijalac Dejana Stankovića za "večite" derbije.

Izvor: MN Press

Zanimljivo, nije imao veliku minutažu tokom plej-ofa, pošto je uglavnom ulazio sa klupe, ali je prethodna dva meča protiv crno-belih odigrao po svih 90 minuta. Uz njega je Kanga rasterećeniji, a videli smo da Srnić može da pruži i vrlo lep doprinos kada se ubaci iz drugog plana.

Gelor Kanga je naravno siguran u startnoj postavi, kao što su Aleksandar Katai i Mirko Ivanić, najbolji igrači i najbolji strelci Crvene zvezde ove sezone.

Stankoviću će biti potreban njihov "poslednji ples" u ovoj takmičarskoj godini kako bi savladali Partizan, a i u prethodnim derbijima se pokazalo da kada oni igraju - igra i Zvezda. Jasno je da u Partizanu dobro znaju unapred od koga im preti opasnost, tako da oni moraju da naprave prednost u "jedan na jedan" situacijama.

Mesto u špicu trebalo bi da pripadne Ohiju Omoižuanfu, iako je "najklimaviji" u prvih 11. Prethodni derbi odigrao je očajno, jedva da je došao do lopte, ali je od tada ozbiljno podigao formu.

Uz to, pokazalo se da je Milan Pavkov uvek opasniji kada uđe sa klupe, tako da napadača iz Begeča treba očekivati tek u nastavku, dok Stanković mora da vodi računa i o tome da postoji šansa da utakmica ode u produžetke. Zato će, između ostalog, i El-Fardu Ben startovati sa klupe.

Dakle, da rezimiramo, ovo je najverovatniji sastav Crvene zvezde za meč protiv Partizana:

Borjan - Gajić, Eraković, Dragović, Rodić - Sanogo, Srnić, Kanga - Katai, Ivanić i Ohi.