STARTNIH 11

OVO JE SASTAV PARTIZANA ZA NAPAD NA KUP SRBIJE: Zna se ko menja Natha, napad na Zvezdu "evropskim" receptom!

Autor Milutin Vujičić

Crvena zvezda i Partizan sastaju se u finalu Kupa Srbije u četvrtak od 18 časova. Ovo je najverovatniji sastav koji će Aleksandar Stanojević poslati na teren.

Izvor: MN Press/Mondo/Stefan Stojanović

Partizan je osvojio 98 bodova i to nije bilo dovoljno za šampionski naslov, pa zbog toga želi da se "osveti" Crvenoj zvezdi u finalu Kupa Srbije (četvrtak, 18.00) i tako pokaže da je ipak više zaslužio da osvoji titulu.

Duel sa Zvezdom može da se gleda i kao "meč za spas sezone", iako su crno-beli ostavili odličan utisak u Konferencijskoj ligi, međutim svi navijači Partizana će vam reći da je svaka godina bez trofeja - neuspešna. Partizan pet godina nije bio šampion Srbije, a tri nije osvojio Kup Srbije, i zbog toga je jasno koliko je poslednji meč sezone važan za njih.

Aleksandar Stanojević ima određenih problema pred finale Kupa pošto je Bibars Natho doživeo povredu na pretposlednjoj prvenstvoj utakmici sezone protiv Voždovca, ali je pitanje da li bi i inače bio u startnoj postavi.

Istina, Natho je postigao gol u prvom duelu protiv Zvezde ove sezone, ali je konstantno "targetiran" kao slaba karika u narednom susretu "večitih" koji je pripao crveno-belima. Zato ga nije bilo u poslednjoj utakmici najvećih srpskih klubova i dobio je priliku tek pred nadoknadu vremena zbog čega se povela polemika.

Još jedna razlika u odnosu na prethodne duele je što Stanojević nije primoran da koristi jednog igrača mlađeg od 21 godine, pa će pribeći sličnoj taktici kao u evropskim utakmicama. Ali, da krenemo redom...

Na golu se očekuje Nemanja Stevanović pošto je u prolećnom delu sezone polako iz startne postave "istisnuo" mladog Aleksandra Popovića. Takođe, poznat je i kao vrlo dobar "penaldžija", tako da je to dodatni plus ako kojim slučajem utakmica ode u ovom pravcu.

U zadnjoj liniji sada već standardna ekipa - mesto desnog beka zauzeće Aleksandar Miljković, čije odsustvo je dosta naštetilo Partizanu u 166. derbiju, dok će po levoj strani dejstvovati neprikosnoveni Slobodan Urošević.

Izvor: MN Press

Štoperski tandem činiće Igor Vujačić i Nemanja Miletić. Povratnik iz inostranstva je nešto više igrao u poslednje vreme u odnosu na Sinišu Saničanina, dok je ostavio i odličan utisak u 167. derbiju kada je pomogao da se prvo neutrališe Ohi, pa potom i Pavkov.

Vezni red će ponovo biti "ojačan", tako da će uz Sašu Zdjelara igrati i Marko Jevtović, pa će njihov osnovni zadatak biti da zaustave Ivanića i Kataija, što su već pokazali da mogu u tandemu.

Nešto ofanzivniju ulogu imaće Miloš Jojić, verovatno najkritikovaniji igrač Partizana ove godine, ali čiji je prekid vrlo važan za Partizan. Igraće na mestu na kome je obično Natho i moraće da se istakne kako bi i sam odgovorio navijačima koji su mu čak i zviždali u finišu sezone.

Krilne pozicije zauzeće Lazar Marković i Kvinsi Menig, što znači da na klupi ostaju Terzić i Jović, dok u napadu ne postoji nikakva dilema - igraće najbolji strelac crno-belih Rikardo Gomeš koji traži 39. pogodak ove sezone. Naravno, pod uslovom da bude fizički spreman da nastupi posle problema koji je zadobio u duelu protiv Radničkog u nedelju.

Dakle, da rezimiramo, ovo je najverovatniji sastav Partizana za meč sa Crvenom zvezdom:

Stevanović - Miljković, Miletić, Vujačić, Urošević - Zdjelar, Jevtović - Marković, Jojić, Menig - Gomeš.