Oproštaj?

DA LI JE OVO KRAJ? ZLATAN IBRAHIMOVIĆ IDE NA OPERACIJU! Oglasio se Milan - za Ibru nema fudbala do 42. godine!

Autor Mladen Šolak

Oporavak će biti veoma dug i neće biti gotov ove godine. Na teren bi mogao da se vrati tek 2023.

Izvor: Profimedia / Cinzia Camela / ipa-agency.net//IPAPRESSITALY

Zlatan Ibrahimović počeo je šampionski govor u svlačionici rečima "Ne brinite, neću da se opraštam". Potom je "zapalio" svlačionicu, bacio sto za masažu i taj snimak je postao hit na društvenim mrežama. Nekoliko dana kasnije, postalo je poznato šta će biti sa nastavkom njegove karijere.

Milan je u sredu saopštio da će Šveđanin biti podvrgnut operaciji levog kolena, posle čega će morati na oporavak od čak sedam meseci. To znači da bi mogao da zaigra tek krajem godine, pa je izvesno da će propustiti praktično čitavu grupnu fazu Lige šampiona i da bi eventualno mogao da bude spreman tek početkom 2023, kada će imati 41.

S obzirom na to, Ibrahimović će morati da odluči da i će da nastavi karijeru, s bozriom na to da njegov aktuelni ugovor ističe za mesec dana. On je ove sezone odigrao 27 utakmica, dao osam golova i tri namestio, a na kraju je sa saigračima burno proslavio osvajanje titule, koja mu je verovatno najdraži trofej u karijeri.

Izvor: Profimedia

Ibrahimović je ranije saopštavao da će završiti karijeru samo pod uslovom da osvoji trofej sa Milanom, što je ostvario. Sada ostaje da se vidi da li će prelomiti i ostaviti kopačke ili će nastaviti da bude deo tima i da još jednom pobedi loše prognoze.

Zlatan je ove sezone odsustvovao skoro tri meseca zbog problema sa Ahilovom tetivom, a ukupno mesec dana zbog problema sa kolenom. Od maja 2021. on je zbog povrede kolena odsustvovao čak šest meseci i svima je jasno uz koliku žrtvu se konstantno oporavlja i vraća fudbalu, pa opet odlazi na bolovanja i tako uvek ispočetka. Ibrahimović je jako tešku povredu kolena (prednjeg ukrštenog ligamenta) imao i u aprilu 2018, kada je kao igrač Mančester junajteda odsustvovao takođe sedam meseci zbog operacije.