Ne može ovako

NIJE FUDBAL PIJACA ROBOVA, NEĆE MOĆI VIŠE OVAKO: Osvajao titule sa Juventusom, Barsom i Interom, sad hoće REVOLUCIJU!

Autor Nikola Lalović

Arturo Vidal jasno kaže da nešto mora da se promeni.

Izvor: Profimedia

Fudbaleri se sve češće bune protiv rasporeda koji im nameće sve više i više utakmica, a sada je Arturo Vidal digao glas protiv takvog tretmana fudbalera.

Pogotovo je pomenuo da je teško vrhunskim fudbalerima iz Južne Amerike koji igraju u Evropi, jer uz sav napor moraju da prevaljuju ogormne distance kada igraju za nacionalne timove.

"Neprestalno trošenje stavlja igrače u rizičan položaj jer im snižava nivo forme i skraćuje im karjere. Moramo zajedno da vidimo kako ćemo to da smanjimo. Pogotovo je teško nama iz Južne Amerike koji dugo putujemo na mečeve. Moramo da napravimo neke protokole koji će se poštovati. Neka svako predloži neophodno vreme za odmor, neka se to usvoji i nametne klubovima", predložio je Vidal.

On je jasno rekao da sve ovo nisu njegove lične procene, već da jasni podaci pokazuju da su fudbaleri u opasnosti.

"Već neko vreme sindikati fudbalera nas informišu o ovom problemu. Meri se zgusnutost rasporeda i ispituje se koliko se povećava minutaža fudbalerima u uzastopnim mečevima. Sada imamo jasne podatke na osnovu kojih razgovaramo. Kao fudbaleri moramo da se izborimo za sebe, zbog naših karijera i naših porodica, ali i zbog fudbala. Ne možemo ovoliko da budemo izloženi jer je fudbal proslava, a ne pijaca robova", zagrmeo je Vidal.