Neko se vraća?

ZVEZDA POJAČANJA TRAŽILA ISPOD SEVERA? BIVŠI IGRAČI BILI TIK UZ TEREN: Nekada dizali trofeje, sad gledali osvajanje kupa

Autor Dušan Ninković

Četvorica fudbalera koji su sa Zvezdom prethodnih godina beležili velike uspehe posmatrali su meč protiv Partizana. Da li je tu i neko pojačanje?

Izvor: MONDO/Stefan Stojanović

Crvena zvezda je osvojila Kup Srbije pobedom nad Partizanom (2:1), a taj veliki trijumf gledala su i neka dobro poznata lica na stadionu "Rajko Mitić". Među onima koji su bili pored samog terena, iza gola ispod severne tribine nalazila su se četvorica nekadašnjih igrača.

Defanzivci Vujadin Savić i Filip Stojković, krilo Nemanja Radonjić i napadač Aleksandar Pešić uživali su u pobedi svog bivšeg kluba protiv crno-belih, a na kraju meča su se i srdačno pozdravljali sa Dejanom Stankovićem. Dovoljno da navijači pomisle svašta, pa i o povratku nekog od njih u klub.

Koliko je to realno?

Crvena zvezda će imati samo dve nedelje pauze između dve sezone i odmah kreće u prvipremu za novi ciklus. Stanković želi da odvede tim u Ligu šampiona - zadatak će biti lakši nego u nekim prethodnim sezonama, pa pripreme moraju da počnu što pre. Takođe, zbog Mundijala u Kataru koji se igra usred sezone, Superliga za 2022/23 počinje dosta ranije.

Ukoliko želi atraktivna pojačanja, Zvezda mora da radi brzo... A ukoliko želi nekog povratnika, možda je mogla da pregovara odmah na stadionu!

Bivši igrači Zvezde:

Vujadin Savić

Nekadašnji defanzivac crveno-belih jedan je od bivših igrača koji su najbliži klubu što se tiče praćenja rezultata i svih ostalih aktivnosti, ali je njegov povratak najmanje realan. Vujadin Savić je prethodne sezone bio pod ugovorom sa APOEL-om iz Nikozije, a drugi deo proveo na pozajmici u Olimpiji iz Ljubljane, međutim...

Ugovor s akiparskim timom ističe mu za nekoliko dana i pitanje je da li će potpisati novi, dok ni slovenački tim za sada nije iskazao želju da ga zadrži. Recimo, u poslednja dva meča uopđšte nije bio u sastavu ekipe.

Crvena zvezda trenutno ne traži pojačanje na mestu štopera, a i ukoliko bi Radovan Pankov otišao nakon što se ne dogovori sa klubom oko nastavka saradnje, pitanje je da li bi Vujadin bio kandidat za povratak u klub.

Filip Stojković

Poslednjih nedelja se priča da će se - čim mu istekne ugovor sa Rapidom, preseliti u redove drugog austrijskog velikana. Da ne licitiramo time, da ne pričamo o narednom klubu Filipa Stojkovića, ali... Njemu ugovor sa timom iz Beča ističe ovog leta i on će gotovo sigurno birati novu destinaciju. Trenutno je povređen pa će taj proces možda malo potrajati, a da li je i Zvezda u izboru?

Videćemo. Sasvim je jasno da crveno-beli neće produžiti ugovor Marku Gobeljiću, dok Milan Gajić razmišljao o ponudi koju ima na stolu. Privlačno mu je inostranstvo, po drugi put u karijeri... Zvezda bi tada ostala na samo jednom desnom beku, često rovitom Kristijanu Pičiniju, pa bi se verovatno nekadašnji reprezentativac Crne Gore nametnuo kao rešenje za desni bok.

Nemanja Radonjić

Bio je velika želja, ali stiče se utisak više u glavama navijača crveno-belih nego u kancelarijama na stadionu Rajko Mitić i hodnicima koji do njih vode... Ovog leta se to veliki povratak na Marakanu neće desiti, verovatno!

"Imam još godinu dana ugovora sa Marsejom. U ovom momentu ne verujem da će se to dogoditi, ali sam rekao da ću se jednog dana vratiti", rekao je Radonjić nakon finalnog meča, a navijači će zapamtiti i ovu izjavu.

Vihorno krilo iz Niša će još nekad u životu obući crveno-beli dres. Možda sada nije pravi trenutak, ali biće. Do tada, Zvezda nek traži druga rešenja na krilu - za jedno se priča da stiže iz Olimpijakosa!

Aleksandar Pešić

E, sad se priča ozbiljno!

Iako Crvena zvezda ima Ohija i Milana Pavkova u napadu, a sa njima dvojicom će verovatno krenuti i u narednu sezonu, Aleksandar Pešić je želja! Crveno-beli su ga hteli i prethodnog leta kada je izabrao Tursku, a verovatno će ga hteti i ovog leta ukoliko reši da menja sredinu. Tokom sezonu u Turskoj bio je impresivan, ali ga jedno vreme nije bilo u timu...

Razlog za to je potencijalni transfer u Čempionšip. Interesovao se Hal, ali srpski napadač nije želeo da menja lokaciju, pa je sve ostalo samo na pregovorima. Na kraju, ostao je udarna igla Karagumruka za koji je postigao 14 golova u prvenstvu.

Koga biste vratili u Zvezdu?

Ukoliko želite da učestvujete u anketi posetite Mondo Pređi na sajt