Šta?!

ŠOK SMENA U SRPSKOM FUDBALU - MENJAJU TRENERA USRED BARAŽA: Igraju za Superligu, a u revanšu imaju novog šefa!

Autor Dušan Ninković

Neverovatan potez povukao je Železničar iz Pančeva, koji u Kragujevcu treba da odigra drugi meč protiv Radničkog.

Izvor: Facebook/fkzeleznicarpancevo/printscreen

Fudbaleri Železničara iz Pančeva poraženi su u prvom meču baraža za popunu Superlige od Radničkog iz Kragujevca (3:1), a uprava se nakon tog rezultata odlučila na neobičan potez. Dosadašnji trener Dragan Perišić napustio je klub između dva meča, pa neće sedeti na klupi u poslednjoj utakmici sezone.

Iako Želja i dalje ima šanse da se izbori za Superligu, čovek koji je vodio klub od marta 2022. godine neće biti u prilici da ih uvede u viši rang.

Navodno, prekid saradnje usledio je zbog lošeg rezultata iz prvog meča, defanzivne postavke na početku tog susretai izostanka nekoliko prvotimaca koje je Perišić hteo da odmori i iskoristi u drugoj fazi susreta. Čelni ljudi kluba su mu zamerili što njegove ideje nisu dale rezultat, pa će Pančevci imati izuzetno težak zadatak da iznenade Lalatovićevu ekipu u Kragujevcu.

Na revanš meč baraža ekipu će predvoditi Igor Savić, koji takođe ima iskustvo rada u klubovima Prve lige Srbije. Videćemo da li će ta šok terapija doneti rezultat i može li Železničar da zabeleži bolji rezultat nego pre nekoliko dana u Smederevu, gde su bili domaćini Radničkom.

Inače, Perišiću je rad u Pančevu bio treći posao u Prvoj ligi Srbije u roku od samo godinu dana. Pre toga je sedeo na klupi Radničkog iz Pirota i Radničkog iz Sremske Mitrovice.