RASTANAK

NAJVERNIJI SARADNIK DEJANA STANKOVIĆA NAPUSTIO ZVEZDU: Bio tu od početka, doneo DVE evropske pobede, pa se oprostio!

Autor Milutin Vujičić

Dejan Stanković je i ovog leta ostao bez bliskog saradnika.

Izvor: MN Press

Nebojša Milošević od naredne sezone neće biti "desna ruka" Dejana Stankovića, pošto je nakon dve i po godine rada na "Marakani" odlučio da ode i ponovo nastavi samostalnu trenersku karijeru.

Odluku o napuštanju kluba potvrdio je putem društvenih mreža, gde se oprostio od Crvene zvezde, a ostaje da se vidi gde će ga trenerski put odvesti. I pre dolaska sa Stanokovićem na "Marakanu", što mu je drugi mandat u klubu, radio je kao samostalni trener u BSK Borči, Radu, Radniku iz Bijeljine i egiptskoj El Guni, a nema sumnje da mu je u poslednje dve i po godine skočio i rejting zbog odličnih rezultata Zvezde.

Tako je prošlog leta i Miloš Milojević napustio Crvenu zvezdu kada je stigla ponuda iz Švedske da samostalno vodi Hamarbi, a u međuvremenu je novo ime u stručnom štabu Dejana Stankovića postao Nenad Sakić.

Videćemo da li će Stanković, koji je nedavno produžio ugovor do 2025. godine, potražiti novog čoveka za svoj stručni štab - ili će se za sada zadržati na Sakiću i Milijašu. Poznato je da je Milošević bio Stankovićev "čovek od poverenja", pa je tako vodio i meč protiv Genta i Libereca u Ligi Evrope.

Stanković je bio suspendovan zbog crvenog kartona, pa je Milošević vodio tim kraj aut-linije i pamti se da je Zvezda ostvarila važne pobede koje su joj pomogle da izbori evropsko proleće.

Više detalja o odlasku Miloševića saznaćemo na okupljanju Zvezde za desetak dana.