EMOTIVNO

UKRAJINSKI FUDBALER SE SLOMIO NA KONFERENCIJI, BRISAO SUZE: Potresno obraćanje pred meč koji će CELA Ukrajina gledati!

Autor Milutin Vujičić

Zinčenko je teško podneo priču o ratu pred fudbalski meč Ukrajine i Škotske.

Izvor: YouTube/HaytersTV

Fudbalska reprezentacija Ukrajine večeras od 20.45 igra baraž utakmicu za odlazak na Svetsko prvenstvo protiv Škotske, a jedan od njihovih najboljih igrača Aleksandar Zinčenko rasplakao se na konferenciji za medije uoči ovog susreta pošto mu je pred očima prošlo sve ono što se dešavalo od početka rata u njegovoj zemlji.

Vojna invazija Rusije traje skoro 100 dana, a od tada su sportisti uputili stotine i stotine apela kako bi se rat zaustavio. Upravo je Zinčenko bio jedan od najglasnijih - i ne odstupa od toga.

Odlični fudbaler Mančester sitija se "slomio" na konferenciji za medije uoči meča sa Škotskom. Teško je dolazio do reči kad god bi odlutao sa sportskih tema i počeo da govori o situaciji u njegovoj zemlji, tako da je više puta tokom desetominutnog obraćanja novinarima zaplakao.

"Svaki Ukrajinac želi samo jednu stvar - da zaustavi rat. Pričao sam sa mnogim ljudima iz raznih zemalja koji ne razumeju šta se dešava u Ukrajini. Ali, oni žele da taj rat stane. Imaju san da zaustave rat... I mi imamo san da odemo na Svetsko prvenstvo jer naš narod zaslužuje da im to podarimo", rekao je Zinčenko tokom obraćanja na "Hampden parku", naglasivši da je siguran da će cela Ukrajina gledati i bodriti njegove saigrače.

"Pokušaćemo da usrećimo ovaj narod i učinimo ih ponosnima", dodao je Zinčenko.

Podsetimo, meč baraža između Ukrajine i Škotske odložen je s marta na jun, a dodajmo da ako Ukrajina slavi - čeka je finalni meč za odlazak na turnir protiv Velsa.