INTERESANTNO

AKO NEKO DA 25 MILIONA EVRA - ONDA NEK IDE! Terzić sve iznenadio pričom o transferima: Ponuda postoji, ali...

Autori Nikola Lalović Nemanja Stanojčić

Zvezdan Terzić je detaljno pričao o planovima Crvene zvezde u predstojećem prelaznom roku.

Izvor: MONDO/Nikola Lalović/MN Press

Crvena zvezda već zna na kojim pozicijama želi pojačanja, Zvezdan Terzić je posle detalja o ugovoru sa "Gaspromom" otkrio sve detalje o tome i pričao detaljno o nekim igračima. Kangva je već završen, Ohi je na izlaznim vratima, Eraković nema dozvolu da ide, za sada...

Sve zavisi od budžeta, ali je sportski direktor crveno-belih u razgovoru sa medijima davao konkretne odgovore na određena pitanja.

"Nama Liga šampiona u ovoj sezoni donose 25.000.000 evra i to je novac koji je nadohvat ruke. Liga Evrope je nama prošle godine donela 12.500.000 evra. Imajući u vidu da rezultati na terenu donose ogroman novac mi moramo da ulažemo u tim. Da li će biti 4-5 ili 6 miliona ne znam, ali oko četiri miliona evra će biti budžet. Vreme je za novu energiju, svežu krv, potrebni su nam brži igrači, mi imamo naša tri pika. Jako je teško doći do kvalitetnih, brzih, mladih igrača", počeo je Terzić.

Osvrnuo se na pozicije u timu.

"Razgovarali smo sa Gajićem, Gobeljićem i Pankovom. Sve su to igrači koji su ostavili dubok trag u klubu. Tražimo špica, desno krilo, zadnjeg veznog, štopera i u svakoj liniji želimo da se pojačamo sa po jednim kvalitetnim, mladim, brzim igračem. Crvena zvezda mora da podiže svoje ciljeve i to možemo samo sa boljim igračima i boljim timom."

ERAKOVIĆ, KANGVA I OHI!

Izvor: Profimedia

Eraković (ne) ide.

"Nismo tvrdi u stavu, ali za sada je naš stav da Eraković ne može da ide, pogotovo ne pre završetka kvalfikacija za LŠ . Eraković je bonus i naredne sezone. Nama sledeće sezone dolaze dva nova bonusa štopera, Leković i Đurić, a nama je sada jedina opcija da Eraković ostane, ali ako dobijemo adekvatnu ponudu otići će. Prelazni rok je živa stvar, ako sutra neko kaže evo 25.000.000 evra za njega naravno da će da ode. Moj je san da Crvena zvezda prihoduje novac od drugih resursa, a ne od transfera. S obzirom da očekujemo da ćemo biti šampioni sledeće sezone i one tamo i da ćemo igrati Ligu šampiona i naredne sezone. Prošlo je vreme kada smo dovodili polovnjake i prosečne igrače, sada dovodimo vrhunske fudbalere. Vreme je za iskorak ako želimo da budemo najbolji klub u regionu.

Otkrio je i da Ohi za sada ne ide, ali da ponuda za njega postoji. .

"To može da znači da imamo ponudu za Ohija? Je l' to moguće? Moguće je! Važno je da Crvena zvezda ima jak kostur od domaćih igrača, od 7-8 igrača, a za Ohija imamo već konkretne ponude da se raziđemo. Ne govorimo cenu za Ohija, imamo novac na računu, a o odlascima ćemo razmišljati kasnije. Dok ne dovedemo zamenu, nema prodaje."

Kangva je već doveden, plaćen je milion evra.

"Kangva je igrač koga smo pratili neko vreme i mi smo svesni da je on eksplodirao, ja sam na kraju zvao Grofa Božovića i on je rekao uzimaj, ne čekaj uzeće ti ga neko od najboljih klubova iz Rusije. Videćemo šta će biti sa Adom, Marko Marin je tu, sagledava sve opcije, na svakoj poziciji ima više opcija."

SANOGO, RADONJIĆ, NIKOLIĆ?

Izvor: MONDO/Stefan Stojanović

"Nije vreme za rastanak i nema potrebe, on je jedan zahvalan igrač, profresionalac i pregovaramo sa njim. Tu je naš novi skaut Marko Marin koji se ne ograničava na Nemačku. On ima neverovatnu mrežu, jer je igrao i u Engleskoj, Španiji, Grčkoj... Neverovatne su njegove veze i povezanosti svuda u srpskom fudbalu."

Otkrio je i situaciju sa Ristićem i Nemanjom Radonjićem.

"Mi smo imali intenzivne kontakte sa Mihailom Ristićem, našim detetom, a na kraju je završio u Benfici. Važno je da Crvena zvezda ima jak kostur od domaćih igrača, od 7-8 igrača. Razmišljali smo i o pozajmici za Radonjića, ali nije se pokazalo kao dobro rešenje kada nemate 100 odsto igrača pod svojom kontrolom. Razgovarao sam i sa Marinakisom u Atini, nije lak pregovarač, videćemo."

Mediji su ga pitali i šta je sa Veljkom Nikolićem.

"Za mene je Veljko Nikolić najbolji igrač Crvene zvezde. Imao je mnogo pehova, vukao je tu povredu, medicinska služđba nije dobro reagovala i tek je u februaru operisao nešto što je problem bio u julu."

NIŠTA OD DZJUBE!

Izvor: Profimedia

Od dolaska Artjoma Dzjube neće biti ništa.

"Što se tiče Dzjube postojala je neka ideja. Nikada nije bilo razgovora sa njim, ali kada smo izvagali shvatili smo da nam je potreban i mlađi i brži igrači."

Jedno od pitanja bilo je u vezi mladih igrača u srpskom fudbalu.

"U ovom trenutku u našoj ligi nema igrača koji svojim kvalitetom mogu da odgovore svojim kvalitetima na Crvenu zvezdu. Zvezda je kroz omladinsku školu pokupila sve najbolje što ima u Srbiji. Postavljamo pitanje da li su ovi mladi igrači u Superligi bolji od naših mladih igrača.", jasan je Terzić.

PLANOVI ZA IVANIĆA I STADION

Izvor: MN Press

Mirko Ivanić je jedan od igrača koji bi mogao da napusti klub.

"Nekad se iz Crvene zvezde bežalo, sada puškom ne možete da ih oterate. Napravili smo dobru atmosferu, dobru energiju, naši igrači u Crvenoj zvezdi imaju veće plate ovde nego u inostranim klubovima iz kojih su nam došli. "

U planu je i poboljšanje kada je stadion u pitanju.

"Naš pravni tim intenzivno radi, ali kao što znate Crvena zvezda je pre tri godine raspisala konkurs za idejno rešenje izgleda budućeg stadiona. Za sada taj projekat će koštati 65.000.000 evra. Mi ga vodimo kao rekonstrukciju, ali to će biti praktično nov stadion. Radimo intenzivno na tome kao i na kupovini zemljišta blizu aerodroma za izgradnju najmodernijeg trening centra", zaključio je Terzić.