Fudbal

DEKI GA ČEKAO ISPOD SEVERA "MARAKANE", ON POTPISAO U AUSTRIJI: Miljenik "Delija" slavio duplu krunu, pa našao novi klub!

Autor Nikola Lalović

Filip Stojković ostaje u Austriji gde će od sada igrati za LASK iz Linca.

Izvor: MONDO/Stefan Stojanović

Crvena zvezda je savladala Partizan u finalu kupa i tako osigurala duplu krunu, a ispod severa "Marakane" navijači su mogli da vide nekoliko bivših igrača. Skupili su se Filip Stojković, Vujadin Savić, Aleksandar Pešić i Nemanja Radonjić i ispratili veliki uspeh tima za koji su nekada igrali. 

Navijači su se nadali da bi neko od njih mogao da pojača klub, a o Radonjiću se javno izjasnio i Zvezdan Terzić. Rekao je da je teško da će se desiti njegova pozajmica, a igrač koji sigurno neće pojačati redove crveno-belih je Filip Stojković. 

Dok Zvezda traži rešenja na desnom boku odbrane i razmatra produžavanje ugovora sa Milanom Gajićem i Markom Gobeljićem, Filip Stojković je potpisao novi ugovor u Austriji. Posle Rapida on će preći u LASK iz Linca. 

Potpisao je ugovor do 2025. godine, a trener Didi Kibauer je naglasio da će ovo pojačanje dodatno učvrstiti ekipu. Stojković je sa druge strane istakao da ga je privukao ambiciozan i dugoročan plan LASK-a,

"U LASK-u nastaje nešto veliko. Izgradnja novog stadiona izazvala je raspoloženje novog početka, kojim sam se i ja inficirao", naglasio je on. 

Stojković je u Crvenoj zvezdi osvojio dve titule u jedan kup, a u Rapidu je proveo tri godine u kojima je uglavnom bio standardan na desnom boku.