Novi angažman

RADNIČKI SA BIVŠIM SELEKTOROM NA KLUPI JURIŠA NA EVROPU: Žele u Ligu konferencija sa novim šefom struke!

Autor Nikola Lalović

Tomislav Sivić će sesti na upražnjeno mesto šefa stručnog štaba Radničkog iz Niša.

Izvor: MN Press

Radnički iz Niša je posle sjajne sezone u kojoj je izborio plasman u Evropu u novu sezonu krenuo sa promenama. Umesto Radoslava Bataka na čelo tima dolazi iskusni Tomislav Sivić. 

Ovaj 55-godišnji stručnjak uspeo je u prethodnoj sezoni da izbori opstanak sa ekipom Novog Pazara, a sada će imati nekoliko nedelja da pripremi Nišlije za takmičenje u kvalifikacijama za UEFA Ligu konferencija.

Sivić stiže na Čair sa ozbiljnom biografijom, koju je stvarao i na domaćem tlu i u inostranstvu.  Sivić je nekadašnji trener Voždovca, Smedereva, Spartaka, Hajduka iz Kule, nekoliko klubova sa Farskih ostrva, te mađarskih klubova Kečkemet, Diosđer VTK, Mezekevešd Žori i Pakši.

U Mađarskoj je beležio sjajne rezultate, osvajao trofeje i vodio međunarodne utakmice. Sa Kečkemetom je 2011. godine osvojio je nacionalni Kup Mađarske, a sa Diosđerom VTK je osvojio Liga Kup Mađarske i plasirao se u finale nacionalnog Kupa 2014. godine.

Imao je i zapažene rezultate sa mlađim selekcijama Srbije. Vodio je juniore, kadete i mladu reprezentaciju Srbije. Selekciju do 21 godine je uspeo i da odvede na Evropsko prvenstvo 2016. godine.