POTVRĐENO!

ZVEZDI STIGLO 1.000.000€ - TRANSFER JE ZAVRŠEN! Slali ga na pozajmice, a on će sledeće sezone čuvati Benzemu!

Autor Nebojša Marković

Ono što se već dugo očekivalo - Srđan Babić je i zvanično postao novi punopravni član Almerije, u kojoj se protekle sezone već nametnuo dobrim partijama.

Izvor: MN Press

Sada je i zvanično! Dosadašnji igrač Crvene zvezde i definitivno je postao novi igrač španske Almerije!

Novi član Primere otkupio je ugovor Srbina za 1.000.000 evra i tako ga učinio važnim pojačanjem za narednu sezonu!

Almerija je potvrdila da je sa Babićem potpisala ugovor do leta 2026. godine, pa će tako levonogi štoper igrati u crveno-belom dresu i narednih sezona.

Babić je prošlu sezonu proveo na pozajmici u Almeriji, gde je upisao 37 nastupa u Segundi. U njegovom ugovoru je stajalo da će Španci morati da otkupe ugovor ukoliko bude odigrao više od 40% utakmica tokom sezone. Kako je Babić bio jedan od najstandardnijih igrača, ta klauzula se nije dovodila u pitanje i sada će Zvezda na ime transfera prihodovati 1.000.000 evra.

Almerija je nedavno završenu sezonu završila na prvom mestu Segunde, te su osvajanjem takmičenja obezbedili povratak u Primeru, gde će i Babić nastupati naredne sezone.

Babić će tako konačno dobiti priliku da nastupi u Primeri. Po osvajanju Svetskog prvenstva za igrače do 20 godina sa Srbijom 2015. na Novom Zelandu, postao je igrač Real Sosijedada, ali nije dobijao priliku u prvom timu.

Povratak u Srbiju ga je naveo u Crvenu zvezdu, bio je pretprošle sezone pozajmljen Famalikau u Portugalu, ali izgleda da je idealan angažman pronašao u Almeriji.

U Primeri će Babića čekati dueli sa svetskim zvezdama poput Karima Benzeme, Luisa Suareza...