Pun pogodak

BAŠ TO SMO VEŽBALI, SVE JE PROŠLO IDEALNO! Piksi nasmejan na "Marakani" - Da ne pričam da smo mnogo pametni...

Autor Mladen Šolak

"To je dokaz i igračima da veruju u to što radimo"

Izvor: MN Press

Posle ubedljive pobede Srbije protiv Slovenije na "Marakani", selektor Dragan Stojković Piksi dao je kratak komentar utakmice. Rekao je nekoliko pohvala i uz osmeh zatvorio priču o meču protiv rivala koji je tradicionalno neugodan našem timu.

"Večeras je bilo idealno. ozbiljno smo shvatili meč. Potpuno smo dominirali i zasluženo pobedili. Dosta golova smo postigli na raznovrstan način. Videli ste i sastav tima, promene, sve ste videli. Sve je bilo kako treba", rekao je Piksi za TV Arena sport.

Upitan za uvežbane prekide, koji su bili izrazito oružje srpske reprezentacije protiv Slovenaca, Piksi je rekao da je u pripremi za meč taj segment igre bio posebno akcentovan.

"Vodili smo malo računa, baš juče smo radili na tome i hteli smo da gađamo tu 'prvu' stativu. Možete vi da vežbate stvari i da se nikad ne desi, ali upravo se desilo ono što smo vežbali. Da ne bude da pričam da smo mnogo pametni, ali to je garancija da igrači treba da veruju u te kombinacije. Zalaganje je bilo odlično, mi smo se pitali danas", rekao je Stojković.

Reprezentacija će naredni meč u okviru Lige nacija igrati u četvrtak protiv Švedske u gostima, a onda će u nedelju gostovati Sloveniji u Ljubljani i tom utakmicom završiti junski ciklus.