Iznenađenje

ŠOK U VOŽDOVCU VEČE PRED POČETAK PRIPREMA: Trener otišao, oglasio se direktor kluba!

Autor Mladen Šolak

"Iznenađeni smo ovakvom odlukom, ali u fudbalu nema mesta tugovanju za bilo kim", saopštio je beogradski klub.

Izvor: MN Press

Dan pred okupljanje za početak priprema, FK Voždovac je saopštio da je trener Aleksandar Linta otišao i iznenadio saradnike u klubu. Prema rečima direktora "zmajeva" Miloša Markovića, doskorašnji trener beogradskog superligaša preuzeće prvi tim Radnika iz Surdulice.

Linta je vodio tim osam meseci i ostvario veoma dobre rezultate. Pod njegovim vođstvom ekipa se do poslednjeg kola borila za plasman u Evropu.

"Posle veoma uspešne sezone sa Lintom na čelu, jasno je da smo imali želju da nastavimo saradnju i sa više ulaganja pokušamo da nadmašimo dosadašnje rezultate. Ipak, ono što smo ponudili pokazalo se kao nedovoljno za njega u odnosu na finansijsku ponudu Radnika Surdulice. Iznenađeni smo ovakvom odlukom, ali u fudbalu nema mesta tugovanju za bilo kim. Kao i uvek, u životu, svi mi donosimo odluke za koje smatramo da nam donose boljitak u životu. Ukoliko je Linta odabrao takav put, još jednom želimo sve najbolje. Nećemo dozvoliti da sve to poremeti naše planove, ekipa se sutra okuplja kao što je bilo i dogovoreno, a treninge će privremeno voditi treneri iz omladinske škole. U narednim danima pronaći ćemo, siguran sam, dobro rešenje i novu sezonu dočekati spremno uz novog šefa struke”, poručio je za klupski sajt direktor Voždovca, Miloš Mirković.

Uz Aleksandra Lintu, klub su napustili i njegovi asistenti Nemanja Kaćanski i Branislav Bajić, kao i kondicioni trener Duško Korać. Trener golmana Predrag Miljković ostaje veran Voždovcu.