Bravo!

PROBUDILA SE DVA PIKSIJEVA ORLA: U klubovima ne igraju, selektor im VERUJE - zato su matirali Jana Oblaka! (VIDEO)

Autor Dušan Ninković

Golovima protiv Slovenije Luka Jović i Nemanja Radonjić prekinuli ogroman golgeterski post u ovoj sezoni.

Izvor: MN Press

Fudbalska reprezentacija Srbije pobedila je Sloveniju (4:1) u Beogradu, a ubedljiv trijumf obeležili su i golovi dvojice igrača koji iza sebe nemaju sjajne sezone u klubovima. Dok su Aleksandar Mitrović i Sergej Milinković-Savić bili među najboljim igračima svojih ekipa i prvenstava koje su igrali, druga dvojica strelaca su se dosta mučili.

Nemanja Radonjić u dresu Benfike i Luka Jović kao član Real Madrida retko su dobijali priliku da pokažu sav svoj kvalitet u tim timovima. Njima je mnogo više šansi pružao selektor Dragan Stojković, što su znali da opravdaju.

O tome je nakon meča govorio i Luka Jović, kojem pogodak protiv Jana Oblaka može veoma da znači pred letnji prelazni rok i još jedno napuštanje Madrida. Po svemu sudeći, Anćeloti neće na njega računati za narednu sezonu, pa se otvara nekoliko opcija za napadača.

JOVIĆEV ČETVRTI GOL U SEZONI

Zvuči potpuno neverovatno, ali Luka Jović je tri puta efikasniji u dresu Srbije! Nekadašnji napadač Crvene zvezde postigao je četiri gola u ovoj sezoni, a čak tri od njih došli su u dresu sa državnim grbom. Bio je strelac na oba meča protiv Katara - koji se sticajem okolnosti našao u našoj kvalifikacionoj grupi za Mundijal, a zatim potvrdio pobedu protiv Slovenaca.

Za to vreme, u dresu Real Madrida odigrao je tek 19 mečeva, uz jedan gol i tri asistencije. Jedini gol u ovoj sezoni za madridski tim postigao je 4. decembra prethodne godine! Tako je Luka sinoć na stadionu Rajko Mitić prekinuo sušni period koji je trajao pola godine...

RADONJIĆEV DRUGI GOL U SEZONI

Krilni napadač koji je sezonu proveo u dresu Benfike kao pozajmljeni igrač Olimpika iz Marseja nije imao mnogo prilike da igra u Portugalu. Nastupio je na tek 12 mečeva ove sezone, računajući tu i jednu utakmicu za francuski klub, a pogodak protiv Slovenaca bio mu je tek drugi u sezoni.

Prethodni put je Nemanja Radonjić tresao mrežu Vitorije Gimaraeš u portugalskom kupu, a taj meč odigran je još krajem oktobra! Pauzu dužu od sedam meseci prekinuo je lepim potezom u finišu susreta, kada je iskosa sa leve strane pogodio dalji ugao Oblakovog gola.

Pogledajte sve najzanimljivije detalje sa meča:

Srbija - Slovenija 4:1
Izvor: YouTube/Arena sport TV