Odlazi

JEDNIM POTEZOM JE RASTUŽIO CELU SRBIJU, A SAD SE POVUKAO: "Oteo" nam turnir koji sanjamo dve decenije usred Beograda!

Autor Nikola Lalović

Dejvid Maršal neće više braniti za Škotsku, a zbog jedne odbrane u Beogradu ostaće zauvek heroj tog tima!

Izvor: MN Press

Odveo je svoj tim na veliko takmičenje, rastužio celu Srbiju, a sad rekao da je kraj! Iskusni 37-godišnji golman reprezentacije Škotske Dejvid Maršal zvanično se oprostio od dresa nacionalnog tima. 

On je za Škotsku debitovao 2004. kao golman Seltika i do danas je odigrao 47 mečeva, ali nijedan bitniji od onog sa Srbijom u Beogradu kada se igrao baraž za odlazak na Euro 2020. Sanjala je Srbija to takmičenje pune dve decenije, a Maršal se pobrinuo da sačeka još bar četiri godine!

Škoti su tada u polufinalu prvo eliminisali Izrael nakon penala, pošto je Maršal odbranio udarac Erana Zahavija u penal-seriji, a onda su na "Marakani" poveli, ali je gol Luke Jovića u 90. minutu doneo produžetke i penale "orlovima". Ipak iskusni Maršal je tada napravio najvažniju odbranu karijere jer je odbranio udarac Aleksandra Mitrovića u petoj seriji, nakon čega je uslavilo veliko slavlje

Sada se Fudbalski savez Škotske upravo prisetio toga kada mu se zahvaljivao na sjajnoj reprezentativnoj karijeri.

"Nacionalni heroj. Zauvek. Dejvid Maršal, čovek koji nam je dao nezaboravan trenutak u Beogradu kada nas je penal koji je odbranio odveo na Euro 2020. objavio je da se povlači iz reprezntsacije. Hvala na svemu, Marš", napisali su u objavi.

Tagovi