ZANIMLJIVO

KEJN SPASAO ENGLEZE, ITALIJANI POGAĐALI I SVOJU MREŽU: Uzbudljivo u Ligi nacija, Srbin sudio u debaklu Litvanaca!

Autor Nemanja Stanojčić

Zanimljivi rezultati u Ligi nacija.

Donela je Liga nacija dosta uzbuđenja u večerašnjim duelima. U derbiju kola Nemačka i Engleska su remizirali (1:1), dok je Italija uspela da pobedi Mađarsku (2:1).

Sva pažnja bila je usmerena na "Alijanc arenu". Tamo je domaćin bio bliži pobedi, ali je Hari Kejn spasao goste. Jonas Hofman je u 50. minutu doneo Nemcima prednost, treba dodati i da je njegov prvi pogodak u 23. minutu poništen zbog ofsajda. Ali, Kejn je sa penala u 88. minutu sprečio veliko slavlje.

Italijani su pogađali i protivničku i svoju mrežu i uspeli su da slave. Posle prvog poluvremena su vodili sa 2:0 golovima Nikola Barele i Lorenca Pelegrinija, da bi Đanluka Manćini u 61. minutu matirao Đanluiđija Donarumu. Srećom po "azure", do kraja meča nije bilo promena.

Za razliku od A grupe u B grupi su domaćini bili sigurni. Finska je savladala Crnu Goru (2:0), a Bosna i Hercegovina Rumuniju (1:0).

Izvor: MN Press

U C Ligi nacija je Luksemburg pobedio Farska Ostrva na gostovanju (1:0), a Turska je bila ubedljiva protiv Litvanije u Viljnusu (6:0). Taj meč sudio je srpski arbitar Novak Simović.